Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Υπέρ της κατάργησης του θρησκευτικού όρκου των πολιτικών ο Ιερώνυμος!

«Ναι» στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου που δίνουν πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση για ένα ζήτημα που αποτελούσε διαρκές αντικείμενο διαμάχης μεταξύ κράτους και εκκλησίας.
«Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία. Αντιθέτως, είναι συνέπεια της διδασκαλίας της, σύμφωνα με την οποία το «ναι» πρέπει να είναι «ναι» και το «όχι», «όχι». Άλλωστε, υπάρχει και η προτροπή της Αγίας Γραφής: «μη ομόσαι όλως», τόνισε χαρακτηριστικά
Επίσης υποστήριξε ότι έχει ήδη επέλθει ο διοικητικός διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος, επισημαίνοντας πως αν η Πολιτεία επιθυμεί την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, τότε δεν έχει παρά να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες και να θέσει το ζήτημα στην κρίση του ελληνικού λαού.
Ο κ. Ιερώνυμος τοποθετήθηκε και στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, χαρακτηρίζοντας ως πληγή στο σώμα της Δημοκρατίας τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ εκτίμησε πως η εξέγερση των νέων οφείλεται στην απληστία και την ασυνέπεια των προηγούμενων γενεών. Καταδίκασε ωστόσο τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails