Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ !!

Η Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καταγγέλλει τη βάρβαρη επιδρομή του Ισραήλ και με χερσαίες δυνάμεις εναντίον του Παλαιστινιακού λαού τονίζοντας ότι η εγκληματική πολεμική επιχείρηση με θύματα εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και τραυματίες προστίθεται στο διαρκές έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.
Η επίλυση των διαφορών δεν μπορεί να γίνεται με τη δύναμη των όπλων ούτε με την τρομοκρατία των βομβαρδισμών. Η ασφάλεια των πολιτών στη γειτονική μας χώρα μπορεί και πρέπει να αναζητηθεί μέσα από την επίτευξη της λύσης του Παλαιστινιακού προβλήματος.
Ο αραβικός λαός στη Γάζα υφίσταται αυτές τις μέρες μια άδικη επίθεση η οποία δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους και ανάμεσα σε αμάχους και πολεμιστές. Πρόκειται καθαρά για ένα έγκλημα πολέμου αφού εξαπολύεται με σύγχρονα όπλα σε στόχους μεταξύ των οποίων και καταυλισμούς προσφύγων.
Η Δ.Ε. μετά τη συνεδρίαση της 8ης Ιανουαρίου 2009, κάνει σε όλους γνωστό ότι :
1. Καταδικάζει τις ισραηλινές επιδρομές στη λωρίδα της Γάζας.
2. Στηρίζει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.
3. Καταδικάζει κάθε πράξη βίας και καλεί τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, να ασκήσουν κάθε δυνατή επιρροή για να επιτύχουν τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας.
4. Καλεί όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς, επιστήμονες, απλούς πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις προγραμματισμένες ενέργειες του Συντονιστικού Οργάνου συμπαράστασης στον λαό της Γάζας (όργανο στο οποίο συμμετέχουν φορείς του Ηρακλείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails