Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ο 'Ολυμπος υποψήφιος σε διαγωνισμό ανάδειξης μνημείων της φύσης!

Δορυφορική άποψη του Όλύμπου από βορειοανατολικά!
Ο Όλυμπος, το μυθικό βουνό του νομού Λάρισας, είναι το πρώτο και μοναδικό ελληνικό «Μνημείο της Φύσης» που πέρασε στην επόμενη φάση μίας ψηφοφορίας που διεξάγεται ήδη στο Διαδίκτυο με σκοπό την ανάδειξη των 7 σπουδαιότερων μνημείων της φύσης.
Η νομαρχία Λάρισας, ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου, με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες του νομού, τους απόδημους Λαρισαίους, αλλά και όλους τους όπου γης Έλληνες, να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια προβολής ενός βουνού καταξιωμένου στην παγκόσμια συνείδηση.
Ο παγκόσμιος αυτός διαγωνισμός διεξάγεται από το Ίδρυμα «The 7 wonders foundation» μεταξύ 430 φυσικών μνημείων από 224 χώρες σε όλο τον πλανήτη.
Στη β' φάση πέρασαν 261 μνημεία (το πρώτο μνημείο από κάθε χώρα). Από την Ελλάδα πέρασε ως πρώτος ο Όλυμπος, ενώ υποψήφια ήταν ακόμη τα Μετέωρα, η Σαντορίνη και το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου.
Η ψηφοφορία για την πρώτη φάση ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου και ήδη άρχισε η ψηφοφορία της Β' φάσης η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2009 προκειμένου να αναδειχθούν οι 77 πιο δημοφιλείς υποψηφιότητες. Κατόπιν στις 21 Ιουλίου του 2009 θα ανακοινωθούν οι 21 υποψηφιότητες οι οποίες θα μπουν στην τελική φάση που θα οδηγήσει στην ανάδειξη των 7 θαυμάτων του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη μας.
Η τελική ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τα έτη 2010 και 2011 και στα μέσα του 2011 θα ανακοινωθούν τα 7 θαύματα της φύσης όπως τα επέλεξαν πολίτες από όλον τον κόσμο.
Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, μπορούν να το κάνουν μεταβαίνοντας στη διεύθυνση: http://www.new7wonders.com/nature/en/nominees/europe/c/MountOlympus/ όπου, επιλέγοντας την Ευρώπη παρατίθενται οι υποψηφιότητες από κάθε χώρα της γηραιάς ηπείρου.
Πηγή:ΑΠΕ

4 σχόλια:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Tο διάβασα χθες στον τοπικό τύπο φίλε ! ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΣ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ !
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

busy bee είπε...

Καλησπέρα Σ.Σ!
Σίγουρα όλοι θέλουμε να βγει πρώτο!!....και οπωσδήποτε να ψηφίσουμε όλοι μας!!
Ωρα καλή σου!

Ανώνυμος είπε...

Aξίζει τον κόπο...

και το τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί πολύ ο χειμερινός τουρισμός στον Όλυμπο...

Είναι πράγματι χαρά θεού... εχώ έπαθα πλάκα με τους περιπατητές πριν κάποιους μήνες που πήγα...

Αξίζει ως φύση, και ως τοπίο

μία λέξη ΔΥΝΑΜΗ

busy bee είπε...

Καλημέρα Οδιπόρε!
Ναι! πραγματικά αξίζει!
ΔΥΝΑΜΗ και ΙΣΤΟΡΙΑ!
Ωρα καλή!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails