Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Ιταλία: Πιθανή η εξαφάνιση παιδιών μεταναστών για εμπόριο οργάνων!!

Για την εξαφάνιση παιδιών ή νεαρών μεταναστών μίλησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, τονίζοντας ότι η εξαφάνιση τους είναι πιθανό να συνδέεται με το εμπόριο οργάνων. "Από τα 1.320 παιδιά που έφτασαν το 2008 στο νησί της Λαμπεντούζα στα νότια της Ιταλίας, τα οποία συνοδεύονταν από ένα άτομο, τα 400 έχουν εξαφανιστεί. Δεν έχουμε κανένα νέο τους", ανέφερε ο κ. Μαρόνι στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
"Εξετάζοντας τα στοιχεία που μας έχουν αποσταλεί από τις χώρες καταγωγής των παιδιών μεταναστών σχετικά με το εμπόριο οργάνων συμπεραίνουμε ότι το φαινόμενο αυτό επηρεάζει και την χώρας μας", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών. "Τα στοιχεία που διαθέτουμε σήμερα δε μας επιτρέπουν να πούμε με σιγουριά αν η εξαφάνιση των παιδιών συνδέεται με το εμπόριο οργάνων. Όταν όμως το Κοινοβούλιο και η Γερουσία ψηφίσουν υπέρ της συνθήκης του Προυμ θα μπορούμε να γνωρίζουμε καλύτερα", συμπλήρωσε ο κ. Μαρόνι. Σκοπός της συνθήκης του Προυμ που επικυρώθηκε το 2005 από επτά μέλη της ΕΕ ανάμεσα τους και η Ελλάδα είναι η καταγραφή και ανταλλαγή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (όπως είναι οι βάσεις δεδομένων DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα) σε υποθέσεις τρομοκρατίας.
ΕΥΓΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ!!!!!!

2 σχόλια:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Χαίρομαι που βρίσκομαι σ' ένα χώρο με ενημερωτικά θέματα (κραυγές) για τη μοίρα των παιδιών στις πολιτισμένες...κοινωνίες μας, όπου η ανθρώπινη ζωή κοστίζει...χρήμα. Ο πόνος ενός κοινού ανθρώπου γίνεται ακόμα μεγαλύτερος όταν πρόκειται για παιδιά.
Καλά συναπαντήματα να έχουμε.

busy bee είπε...

Καλώς όρισες Φ.Θ.!
Ας ενώσουμε τις κραυγές μας λοιπόν!
Και ας τις στρέψουμε προς κάθε κατεύθυνση!
Νάσε καλά!
Ωρα καλή!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails