Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

130.000 απολύσεις παγκοσμίως εντός 4 μόλις μηνών!!

Περισσότερες από 325.000 απολύσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο χρηματοπιστωτικό τομέα από τον Αύγουστο του 2007 σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), σημειώνοντας ότι το 40% των απολύσεων - ή περίπου 130.000 θέσεις εργασίας - πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο του 2008 και μετά.
Πολυάριθμες απολύσεις ανακοινώθηκαν από τράπεζες με έδρα τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America και Citigroup, οι οποίες ευθύνονται για το 35% των απολύσεων στον τομέα σε παγκόσμια κλίμακα.
Η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε 11.000 απολύσεις. Σύμφωνα με τον ILO, περισσότερες θέσεις εργασίας αναμένεται να περικοπούν στο χρηματοπιστωτικό τομέα όταν γίνει σαφής η έκταση της οικονομικής κρίσης. Σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα εν όψει του διήμερου συνεδρίου -που ξεκινάει σήμερα στη Γενεύη- σχετικά με το μέλλον των 20 εκατ. θέσεων εργασίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα, ο ILO σημειώνει ότι ενώ η οικονομία ολόκληρου του κόσμου θα νιώσει τα κατάλοιπα, μεγάλα κέντρα όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα καλύψουν την άμεση ορμή αυτών των απολύσεων.
Η έκθεση προτείνει πιθανούς τρόπους για έξοδο από την κρίση, που περιλαμβάνουν τις κυβερνητικές κινήσεις για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στις αγορές και τα σχέδια ενίσχυσης. Επιπλέον, καλεί τα κράτη να στηρίξουν τα εργαλεία κοινωνικής πολιτικής, όπως τα επιδόματα ανεργίας, η επαγγελματική κατάρτιση και η υγειονομική κάλυψη.
Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας προτείνει, επίσης, αλλαγές στα επιχειρηματικά μοντέλα των εταιριών, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάταξης των μισθών των ανώτερων στελεχών και της βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης.

2 σχόλια:

xaroylita είπε...

Kαι πού είσαι ακόμα.. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει..

Σε έβαλα στην λίστα με τις καθημερινές διαδρομές μου στο side bar. Εγώ πάλι δεν είχα πρόβλημα τουλάχιστον εδώ..

Την καλημέρα μου. Πήρα και το e-mail σου και το έβαλα στις επαφές μου.. Θα σου στείλω να έχεις και το δικό μου.

busy bee είπε...

Νάσαι καλά xaroylita!
Και πάλι την καλημέρα μου!
Θα ξαναπροσπαθήσω!!:))

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails