Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΟΗΕ: «Μην εγκαταλείψετε τις φτωχές χώρες λόγω της κρίσης»!

Τα πλούσια κράτη δεν θα πρέπει να περικόψουν τη βοήθειά τους προς τα πιο φτωχά κράτη εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εκτιμά το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να συγκροτηθεί ένα πιο δίκαιο διεθνές οικονομικό σύστημα.
Με μία απόφαση, που δεν υποστηρίχθηκε από τις δυτικές δυνάμεις, το 47μελές Συμβούλιο κάλεσε όλα τα κράτη "να αποφύγουν τις περικοπές διεθνούς οικονομικής βοήθειας για την ανάπτυξη, αλλά και την επιβολή μέτρων προστατευτισμού".
Στην απόφαση εκφράζεται υποστήριξη στις πρόσφατες εκκλήσεις για τη συμμετοχή αναπτυσσόμενων χωρών σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους λαμβάνονται αποφάσεις για την οικονομία, όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια τράπεζα.
Την απόφαση υποστήριξαν 31 χώρες, ενώ 16 απείχαν. Οι ανεπτυγμένες χώρες, μεταξύ των οποίων τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Καναδάς και η Ιαπωνία, με την υποστήριξη του Μεξικού, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η απόφαση υπερβαίνει τα όρια δικαιοδοσίας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μπαίνει σε χώρους όπως το εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails