Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ξενοδόχοι ή διαχειριστές σκουπιδιών;

Αρχίζουν οι... παρενέργειες από την μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, στο 0,5% από 2%, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ως μέτρο οικονομικής ελάφρυνσης των ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της κρίσης..Η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, προχωρά στη δημιουργία εταιρειών περιβάλλοντος (θα ασχολούνται με την αποκομιδή των απορριμμάτων ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων). Μάλιστα οι τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων θα χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ, για να προχωρήσουν στη σύσταση ανάλογων εταιρειών περιβάλλοντος.Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος. Ωστόσο δεν διευκρίνισε πως θα γίνεται στην πράξη η διαχείριση των απορριμμάτων δεδομένου ότι το έργο αυτό έχουν αναλάβει οι ΟΤΑ.
Μάλιστα ο υπουργός, έκανε στροφή 180 μοιρών σε ό,τι αφορά τις θέσεις του για τέλος παρεπιδημούντων. Και ενώ είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση του με την ΚΕΔΚΕ, ότι θα νομοθετούσε με σύμφωνη γνώμη των δημάρχων, σήμερα ξεπέρασε το εμπόδιο, αναφέροντας πως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητούν οι συναρμόδιοι υπουργοί και η ρύθμιση είναι έτοιμη (για μείωση του τέλους) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.
Εξάλλου και όσον αφορά την τουριστική κίνηση εκτίμησε πως θα κινηθεί πτωτικά, χωρίς να δώσει ωστόσο συγκεκριμένα στοιχεία. Συμπλήρωσε όμως πως περιμένει να δει την εξέλιξη καθώς λόγω της κρίσης τα κλεισίματα των πακέτων μετατίθενται για αργότερα. Σημειώνεται ότι πέρσι έγιναν τον Φεβρουάριο ενώ για φέτος θα “πάμε” τέλος Απριλίου με μέσα Μαΐου.
Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι σύντομα το ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδος θα μετατραπεί σε τουριστικό επιμελητήριο.Τέλος ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε πως ο Σάκης Ρουβάς θα είναι ο πρέσβης του ελληνικού τουρισμού. Το υπουργείο προσδοκά ότι ο Σάκης Ρουβάς μέσα από την Eurovision θα καταφέρει να προσελκύσει τουρίστες στην χώρα την φετινή δύσκολη χρονιά.
Προς το παρόν, πάντως, η διαφημιστική καμπάνια και προβολή για το 2009 (προϋπολογισμός 60 εκατ. ευρώ) θα αρχίσει να “τρέχει” διεθνώς από τα μέσα Μαρτίου.
Πηγή:Capital.gr
Κάτι μου λέει ότι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τον νέο υπουργό Τουρισμού!
Παραπιπτόντως προχθές διάβαζα στον Τύπο, για τους 6 - 7 νέους ειδικούς και μη συμβούλους του υπουργείου Τουρισμού, διαβάζοντας τα βιογραφικά τους, διαπίστωσα ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails