Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κρίση στις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων !!

Το αρνητικό κλίμα των τελευταίων μηνών στην ελληνική οικονομία δεν άφησε ανεπηρέαστες και τις εξαγωγές κρητικών προϊόντων, αφού φέτος η χρονιά θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο, τουλάχιστον -6%, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης διαμαρτύρεται έντονα γιατί μέχρι στιγμής και εν μέσω κρίσης, δεν έχει συγκληθεί ακόμη το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί η εξαγωγική πολιτική της Ελλάδας απέναντι στην κρίση και στις μεγάλες αρνητικές συγκυρίες στις διεθνείς αγορές. Μάλιστα, κατηγορούν την ηγεσία του Υπ.Οικονομίας και Οικονομικών για αδιαφορία απέναντι στους Έλληνες εξαγωγείς, την ώρα που χάνονται αγορές στο εξωτερικό που με πολύ κόπο κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Τα προϊόντα που πλήττονται περισσότερο είναι το λάδι και το κρασί, βασικά δηλαδή προϊόντα της Κρήτης.
Είναι ανάγκη να υπάρξει συντονισμός δράσεων, ώστε τουλάχιστον να επιδοτείται από την πολιτεία η παρουσία των ελληνικών προϊόντων σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών.
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης ζητά, άμεση λήψη μέτρων που θα σταματήσουν την κατρακύλα των εξαγωγών της Κρήτης, και γενικότερα της χώρας καθώς και σχετικές ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των εξαγωγών και να μην χαθούν αγορές στο εξωτερικό που έχουν κατακτηθεί από ελληνικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails