Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Φιντέλ Κάστρο εναντίον του Ομπάμα!!

O Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο εκ νέου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας σε άρθρο του ότι η πολιτική του Αμερικανού προέδρου έναντι της Κούβας «δεν θα αργήσει να χάσει την παρθενία της».
Ο «λίντερ μάξιμο», όπως χαρακτηρίζουν τον Φιντέλ δημοσιεύει το δεύτερο άρθρο του για τον κ. Ομπάμα, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου. «Η πολιτική του κ. Ομπάμα δεν θα αργήσει να χάσει την παρθενία της», γράφει ο 82χρονος ιδρυτής του κουβανικού καθεστώτος σε άρθρο του, που τιτλοφορεί «Η άμεση απάντηση».
Ο Φιντέλ αναφέρεται σε δηλώσεις του επικεφαλής προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Εμάνουελ Ραμ, ο οποίος υπογράμμισε την Πέμπτη το ενδιαφέρον για «την αμερικανο-κουβανική κοινότητα». «Όσο λιγότερο μιλάμε για την Κούβα τόσο το καλύτερο», υπογράμμισε ο κ. Ραμ σε συνέντευξη Τύπου. «Τα περίπου 12 εκατομμύρια Κουβανοί που ζουν στο νησί δεν τον ενδιαφέρουν», εκτιμά ο Φιντέλ απευθυνόμενος στον κ. Ομπάμα, τον οποίο είχε σε προηγούμενο άρθρο του χαρακτηρίσει ως έναν «σοβαρό άνθρωπο», αν και εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν θα καταφέρει να «αλλάξει» την Αμερική.
Σημειώνεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Κουβανοί -στην πλειοψηφία τους αντίθετοι προς την πολιτική του Κάστρο- ζουν στις ΗΠΑ. Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Μπαράκ Ομπάμα τους υποσχέθηκε να μαλακώσει τις απαγορεύσεις που υφίστανται για να μπορούν να ταξιδέψουν στην Κούβα ή να στείλουν χρήματα στους δικούς τους.
Ο Φιντέλ, που ασθενεί σοβαρά εδώ και δύο χρόνια και έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον 77χρονο αδελφό του Ραούλ, εκφράζει στο ίδιο άρθρο τη λύπη του, γιατί ο κ. Ομπάμα, μέχρι τώρα, δεν έχει αναφερθεί καθόλου στο εμπορικό και οικονομικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας από το 1962 καθώς και για το λεγόμενο «νόμο προσαρμογής» που προβλέπει για του Κουβανούς εμιγκρέδες που πέρασαν παράνομα στις ΗΠΑ την χορήγηση ασύλου και την άδεια να εργαστούν στο αμερικανικό έδαφος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΒΑΜΑ.
ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails