Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Η κρίση “χτυπά” το πρωτάθλημα της Formula 1!

Ένα μήνα σχεδόν πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 στη Μελβούρνη ο πρόεδρος της FIA Μαξ Μόσλεϊ εκτιμά ότι εάν περιοριστούν δραστικά οι δαπάνες το 2010 θα αγωνίζονται 12 ομάδες. «Εάν υπάρχει ανεξάρτητος προμηθευτής κινητήρων και κιβωτίων σε λογική τιμή και ταυτόχρονα τα κέρδη από τα εμπορικά δικαιώματα μοιράζονται και στους δώδεκα θα αλλάξει η εικόνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIA, ο οποίος παραδέχτηκε επίσης το ενδιαφέρον που υπάρχει από μια ομάδα με έδρα της ΗΠΑ .
Επιπλέον, ο Μαξ Μόσλεϊ, τόνισε ότι όσοι πιλότοι αγωνιστικών οχημάτων διαφωνούν με το υψηλό κόστος της άδειας χειριστή, που παραδίδει η FIA, μπορούν να αναζητήσουν εργασία σε άλλους τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις του Μόσλεϊ ακολούθησαν επιστολή διαμαρτυρίας για το υψηλό κόστος των αδειών, την οποία έλαβε από την Ομοσπονδία Πιλότων Φόρμουλα 1 (GPDA). Η Ομοσπονδία έχει μάλιστα συστήσει στα μέλη της να καθυστερήσουν την υπογραφή των συμβολαίων τους, έως ότου ολοκληρωθούν συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και της FIA.

2 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Να ρωτήσω τώρα κάτι σχετικό; Μεγάλες εταιρείες αποχωρούν από τα πρωταθλήματα της φόρμουλα ή του μότο GP λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πώς είναι δυνατόν να πληρώνει το δημόσιο 1 εκ ευρώ (και παραπάνω) για τη γιουροβίζιον ενώ δεν έχουν λεφτά με αποτέλεσμα να κλείνουν πανεπιστημιακά τμήματα σχολών καθώς και νοσοκομεία;

busy bee είπε...

Καλημέρα Rider!
Νομίζω ότι τα ποσά για την γιουροβίζιον είναι παραπάνω αν δεν κάνω λάθος και μάλλον το ορθότατο ερώτημα σου, έπρεπε να το θέσω εγώ στην σχετική σου ανάρτηση!!:))
Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα σε συνέχεια του δικού σου λοιπόν: αναρωτιέμαι όλοι οι συν-ιθαγενείς μας δεν αντιλαμβάνονται τίποτα πλέον???
Ωρα καλή!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails