Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Μαζική αντίδραση στο ρίξιμο φόλας σε αλεπούδες!!

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του κυνηγετικού συλλόγου «Άρτεμις» της περιοχής της Ηλείας να ρίξει ‘φόλες’ στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως προκειμένου να σκοτωθούν οι αλεπούδες (και όχι μόνο, βέβαια..!) και να μπορούν οι κυνηγοί να κυνηγήσουν ανενόχλητοι τα θηράματα τους το επόμενο φθινόπωρο.
Το πρόσφατο παράδειγμα της Λίμνης Ευβοίας με τον δηλητηριασμό πολλών ζώων και πουλιών μας δημιουργεί ανησυχίες για το μέλλον της πανίδας της χώρας μας. Αναρωτιώμαστε... έχουν δικαίωμα οι κυνηγετικοί σύλλογοι να αποφασίζουν, εν όψει του δικού τους αποκλειστικά συμφέροντος, να σπείρουν τον θάνατο κατά τέτοιο τρόπο και να θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία του οικοσυστήματος; Μας δημιουργεί επίσης αφάνταστη θλίψη η έλλειψη συμπόνιας για τα άλλα ζωντανά πλάσματα της φύσης που, χωρίς να φταίνε σε τίποτε, καταδικάζονται να πεθάνουν μέσα σε φρικτούς πόνους. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να γίνονται δήμιοι κατά τέτοιο φρικτό και απάνθρωπο τρόπο; Επειδή δηλαδή τα ζώα αυτά τους δημιουργούν πρόβλημα στην άσκηση του χόμπι τους πρέπει να τα αφανίσουν; Ο άνθρωπος έχει αποδειχθεί το πλέον επιβλαβές ζώο της φύσης... Τι θα έπρεπε να γίνει σ`αυτή την περίπτωση;
Απευθυνόμαστε σε σας ούτως ώστε να λάβετε γνώση του θέματος (αν ίσως δεν το γνωρίζετε) και να επιληφθείτε αυτού. Πρέπει κάποτε η πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιες πρακτικές. Κάθε κράτος έχει χρέος να προστατεύει τον φυσικό πλούτο του και να επαγρυπνεί για την διατήρηση της Ζωής σε όλες τις μορφές της.
Κάνουμε έκκληση στα αισθήματα συμπόνιας, καθήκοντος και εσωτερικής ευθύνης απέναντι σε όσα μας έχει εμπιστευθεί ο Θεός πάνω στον πλανήτη μας, που ελπίζουμε ότι σας χαρακτηρίζουν, προκειμένου να βοηθήσετε στην αποτροπή ενός τέτοιου βάρβαρου εγκλήματος.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

2 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

Από ό,τι ξερω η φόλα απαγορεύεται και όπου μπαίνει είναι 100% παράνομη. Αλλά στην Πελοπόνησο μάλλον ισχύουν άλλοι νόμοι, γιατί μια χρονιά που πήγα έβλεπα σε πολλά σημεία σε δασικές περιοχές ταμπέλες "προσοχή φόλα".

Οι κυνηγετικοί σύλλογοι μονοι τους αυτοπυροβολούνται, που μας ήθελαν τα πουλάκια μου να χαρακτηριστούν και περιβαλλοντικές οργανώσεις

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο με τις απαραδεκτες εικόνες δημοσίευσε το www.agroschannel.com . Προκειται για εγκλημα .Ειναι στο youtube

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails