Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ανεπιθύμητοι οι "εκπρόσωποι" του Ισραήλ στην Κρήτη!!

Αρχές Γενάρη Ισραηλινά βομβαρδιστικά
δολοφονούν μικρά παιδιά στοχεύοντας ένα
ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Γάζα…
Την 1η Απρίλη η Ελλάδα φιλοξενεί το Ισραήλ για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλου. Λίγους μήνες πριν, το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ έσπειρε το θάνατο σε χιλιάδες πολίτες της Παλαιστίνης για πολλοστή φορά. Κατεδαφίστηκαν νοσοκομεία, σχολεία, σπίτια, ακόμη και γήπεδα. Και τώρα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ισραήλ φιλοξενείται στη χώρα μας ενώ στήνεται ένα ποδοσφαιρικό πανηγύρι σαν να μην έγινε τίποτα.
Ο ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ιμπεριαλισμός, κατοχή, προσφυγιά. Πρέπει να δείξουμε στο κράτος του Ισραήλ ότι είναι ανεπιθύμητο στη χώρα μας, όπως ακριβώς έγινε σε αντίστοιχα αθλητικά γεγονότα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να γίνει σαφές, ότι τα εγκλήματα του Ισραήλ έχουν αντίκτυπο και ότι πουθενά δεν θα είναι ευπρόσδεκτο όσο συνεχίζει τη στυγνή αυτή ιμπεριαλιστική του πολιτική. Όσο γίνεται δηλαδή το μακρύ χέρι της πολιτικής των Η.Π.Α στην περιοχή. Όσο καταπατεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και προχωρεί σε γενοκτονίες και αφανισμούς ολόκληρων πόλεων και χωριών.
Το Γενάρη που μας πέρασε, η Ελλάδα χάρη στο κίνημα του λαού της σταμάτησε τα πολεμοφόδια του Ισραήλ από το να περάσουν από το λιμάνι του Αστακού, δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι και να παίζουμε επίσημους αγώνες με τον εκπρόσωπο μιας δολοφονικής μηχανής την ώρα που οι Παλαιστίνιοι ζώντας υπό καθεστώς κατοχής, δεν έχουν σταματήσει να θρηνούν το χαμό των παιδιών, των γονιών, των αδελφών τους από την πρόσφατη γενοκτονική επίθεση. Την ώρα που ένας ολόκληρος λαός έχει καταδικαστεί να ζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, σε μια χώρα φυλακή.
Όσο οι Ισραηλινοί θα έχουν αποκλεισμένο τον παλαιστινιακό λαό, θα πρέπει οι ίδιοι να αποκλείονται από παντού ακόμη και αν αυτό γίνεται σε συμβολικό επίπεδο από ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Και αν δεν τους αποκλείουν τα μεγάλα συμφέροντα (κυβερνήσεις, UEFA) θα τους αποκλείουν οι λαοί. Όσο δεν σταματάει η κατοχή, ο αποκλεισμός, οι σφαγές, το κράτος του Ισραήλ με όλες τις μορφές του θα βρίσκει δίκαιη αντίδραση όπου και να πάει. Όσο οι Παλαιστίνιοι δεν βρίσκουν την δική τους πατρίδα ο αγωνιζόμενος λαός τους θα βρίσκει πάντα την αλληλεγγύη μας.
Καλούμε συλλόγους, σωματεία, φορείς, κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στον ερχομό της Εθνικής Ισραήλ στο Παγκρήτιο Στάδιο την 1η Απρίλη.
Ανεπιθύμητο το Ισραήλ στον τόπο μας
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

3 σχόλια:

presuntos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Mην μπερδεύουμε αθλητισμό με πολιτική.

busy bee είπε...

Ανώνυμε!
Αλλοι είναι που τα μπερδεύουν αυτά τα δύο!!!
Και καλύτερα είναι να μιλάμε σε πρώτο πρόσωπο όταν αντιπροσωπεύουμε τον εαυτό μας και μόνο!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails