Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Συναγερμός σε όλον τον κόσμο για την γρίπη των χοίρων!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι είναι "πιθανόν" ο ιός της γρίπης των χοίρων να "εξελιχθεί και να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος".
"Είναι πολύ πιθανό ο ιός να εξελιχθεί. Όταν οι ιοί εξελίσσονται, είναι προφανές ότι μπορούν να γίνουν πολύ πιο επικίνδυνοι για τον πληθυσμό" δήλωσε ο Κέιτζι Φουκούντα, προσωρινός γενικός διευθυντής για τη δημόσια ασφάλεια και το περιβάλλον του ΠΟΥ.
"Πιστεύω ότι ο κόσμος σήμερα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένος από ποτέ για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση", πέντε χρόνια μετά την εμπειρία της γρίπης των πτηνών, πρόσθεσε.
"Τα τελευταία πέντε χρόνια μάς έθεσαν στην καλύτερη δυνατή θέση, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το είδος της κατάστασης", επισήμανε.
Ο Φουκούντα πρόσθεσε ότι ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει προκαταρκτική εργασία για την παρασκευή ενός εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων, σε περίπτωση που χρειαστεί.

1 σχόλιο:

Tyler Durden είπε...

μήπως πρόκειται για άλλο ένα ρεπορτάζ τρομολαγνείας; Εδώ με την γρίππη των πουλιών δεν ήρθε το τέος της ανθρωπότητας, τώρα από όσα διαβάζω είναι ακόμα πιο κουλ τα πράγματα

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails