Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Ιστορική νίκη της αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές της Ισλανδίας!!

Ο συνασπισμός της αριστεράς βαδίζει προς μια ιστορική εκλογική νίκη στην Ισλανδία επί του συντηρητικού κόμματος, το οποίο ανατράπηκε από την κυβέρνηση τον Ιανουάριο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έπειτα από 18 χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το κίνημα Αριστεράς-Πρασίνων, σύμμαχοι στην προσωρινή κυβέρνηση που σχηματίσθηκε το Φεβρουάριο, συγκεντρώνουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εκλογικής επιτροπής. Με καταμετρημένο το 81% των ψήφων, τα αποτελέσματα που μεταδόθηκαν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RUV δείχνουν πως η υπηρεσίακή κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών / Αριστεράς-Πρασίνων κερδίζει 34 έδρες -- μια πλειοψηφία 3 εδρών στο 63μελές κοινοβούλιο. Οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν 20 έδρες με το 30,9% των ψήφων και το κίνημα Αριστερά-Πράσινοι 14 με το 21,5% των ψήφων. Όπως προβλεπόταν, οι ψηφοφόροι "τιμώρησαν" το ισχυρό Κόμμα της Ανεξαρτησίας. Θεωρούμενο υπεύθυνο για την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα το περασμένο φθινόπωρο, η οποία έφερε το νησί στο χείλος της χρεωκοπίας, το κόμμα αυτό δεν έλαβε παρά μόνο 24% των ψήφων (16 έδρες), κάτω και από το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό του (27% το 1987). Το 2007 είχε συγκεντρώσει 36,6% των ψήφων. "Ναι, μπορώ να χαμογελάσω, οι εκλογές αυτές θα είναι ιστορικές επειδή θα είναι η πρώτη φορά που τα κόμματα της αριστεράς θα συγκεντρώσουν την πλειοψηφία", δήλωσε η ηγέτιδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, η πολύ δημοφιλής Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ, 66 χρόνων, μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων. "Η ώρα μας έφτασε", πρόσθεσε.
ΑΝΤΕ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΙ"!!!
ΛΕΤΕ ΝΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΩΝ - ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ" ΚΑΙ ΕΔΩ???
ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ......ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΩ.....
ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ.....

1 σχόλιο:

Στέλιος είπε...

Θα ήθελα να δω το πώς θα "δικαιολογήσει" ο άκαπνος Τσίπρας το γεγονός ότι Πάσινοι και Αριστεροί στηρίζουν τους Σοσιαλδημοκράτες αλλού ώστε να προωθηθούν τα κοινά σχέδια, ενώ στην Ελλαδίτσα ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ θεωρούν το Πασόκ "μίασμα" και αρνούνται κάθε συνεργασία, προμοτάροντας τη ΝΔ!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails