Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Εθνικές εκλογές: Τώρα?? η το Φθινόπωρο???


Παρά τους κινδύνους επιδείνωσης της κρίσης, αλλά και της κατάστασης της οικονομίας, από την κάμψη που αναμένεται στον τουρισμό και στην οικοδομή, ο κ. Καραμανλής σχεδιάζει πλέον φανερά να καταφύγει σε εκλογές το φθινόπωρο, όπως έκανε και ακριβώς πριν από δύο χρόνια, θέτοντας και πάλι το δίλημμα στους πολίτες να αποφασίσουν ποιος επιθυμούν να τους κυβερνήσει στο μέλλον.
Εφόσον κατορθώσει τελικώς να αποφύγει τους σκοπέλους των μυστικών ψηφοφοριών που σκορπίζει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές το ΠαΣοΚ, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει να καταφύγει σε μια εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα είναι «καρμπόν» της αναμέτρησης που σχεδίασε και τελικώς επέτυχε το φθινόπωρο του 2007, επικαλούμενος και πάλι την ανάγκη νωπής λαϊκής εντολής στη παράταξη που θα συντάξει τον νέο προϋπολογισμό. Τις σκέψεις του Πρωθυπουργού, τις οποίες επισήμως διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνει με χθεσινό άρθρο του στην ιστοσελίδα του ο επικοινωνιακός σύμβουλός του κ. Ι.Λούλης, τονίζοντας ότι οι «διπλές κάλπες» τον Ιούνιο θα είναι καταστροφή για τον τόπο.
Oλόκληρος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ αλλά και όλο το δυναμικό του Μεγάρου Μαξίμου αφοσιώνονται αυτή την περίοδο στην προσπάθεια να πείσουν τους βουλευτές τους να καταψηφίσουν ομαδικά την παραπομπή του κ. Αρ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αιφνίδιων εκλογών, υπό το κλίμα μιας ανεξέλεγκτης σκανδαλολογίας. Στην πραγματικότητα οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή επιχειρούν να εκφοβίσουν τους βουλευτές, έτσι ώστε να πειθαρχήσουν και να ξεφύγει η κυβέρνηση από τον κίνδυνο των «διπλών εκλογών», τις οποίες δεν επιθυμεί πια ο Πρωθυπουργός.
Οπως έκανε και το 2007, ο κ. Καραμανλής σχεδιάζει να εξαγγείλει τις εκλογές αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει προϋπολογισμό για τον οποίο θα απαιτηθούν θυσίες και σκληρά μέτρα, αν προηγουμένως δεν ανανεώσει τη λαϊκή εντολή. Στην πραγματικότητα ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τα σκάνδαλα που τον πιέζουν αυτή την περίοδο, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα έχουν γυρίσει την πλάτη στη σκανδαλολογία μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού και γνωρίζοντας καλά ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να κυβερνά μετά τον Οκτώβριο που η λαϊκή κατακραυγή θα κλιμακώνεται και θα φουντώνουν οι κινητοποιήσεις στους δρόμους από τα συνδικάτα και στα αμφιθέατρα από τους σπουδαστές.
Από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails