Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ.... «ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗΣ»!!!

Θα μπορούσε νομίζω κανένας να γράψει αμέτρητες σελίδες για το «θέμα» της φωτογραφίας!
Άλλωστε μιλάει από μόνη της η φωτογραφία και μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις τόσες αλήθειες που φαίνονται με την πρώτη ματιά και χωρίς καμιά ιδιαίτερη επεξεργασία της εικόνας και μόνο αυτής, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει το τι συμβαίνει πίσω από την "λέξη" της εικόνας!!!
Η εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο!!!
Δεν θα μιλήσω για την νοοτροπία και την ιδιαίτερη «λογική» των κατοίκων πολλών περιοχών και χωριών της Κρήτης, όπου άλλωστε με βρίσκουν αντίθετο και οπωσδήποτε κάθετο σε πολλά σημεία!!
Τώρα για όσον αφορά την παραβατικότητα, εξάλλου είναι φαινόμενο, που πάντα το συναντάμε στις κοινωνίες, ακόμα και στις πιό "δίκαιες", δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία εδώ!!!
Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο, ίσως και ο καθένας όπως και εγώ, να είχε κάποιες ανάλογες λογικές αν ζούσε σε κάποιο αντίστοιχο χωριό της εγκαταλειμμένης επαρχίας της «χώρας» των Αθηνών!!!!
Αυτό τουλάχιστον που αντιλαμβάνεται νομίζω κάποιος με την πρώτη ματιά της εικόνας και ίσως διερωτάται και εύλογα μάλιστα, είναι αν και κατά πόσο η συγκεκριμένη ταμπέλα αναφέρεται για κάποιο τόπο – χωριό ίσως, της πολιτισμένης και ενιαίας Ευρώπης η σε κάποια τριτοκοσμική, «τεταρτοκοσμική» θα έλεγα εγώ !!!
Και μάλλον που ναι!, η εικόνα είναι ο καθρέπτης του τι θα συναντήσει ο επισκέπτης με τον ερχομό του, το «ξεθώριασμα» μέσα στο χρόνο, την εγκατάλειψη, την περιθωριοποίηση, την αποκομμένη και ξεχασμένη Ελλάδα της υπαίθρου τώρα και δεκαετίες!!!
Και ρωτώ, απλά και ταπεινά: ποια είναι η Ελλάδα που «χτίζεται» κύριοι του εγωκεντρικού κράτους των Αθηνών???
Μήπως δεν είναι φαινόμενο που συναντά κανείς, σε πολλές περιοχές και σε όλη την επικράτεια «ΣΑΣ»????
Εγκαταλείψατε τις ρίζες σας, ξεχάσατε τα χώματα που σας γέννησαν!!!
Σπαταλάτε είτε τον πλούτο, είτε τα δανεικά των ξένων αφεντικών πάλι στους ξένους μεγαλοεργολάβους δημιουργώντας αστικά εκτρωτικά "κατασκευάσματα" με προδιαγραφές του 2180μ.χ!!!(και η επαρχία παραμένει στο 2180π.χ.!!! από όποια μεριά και αν το δει κανείς), αφού την αστικοποίηση του πληθυσμού την κάνατε και την κάνανε μονόδρομο για τους λαούς!!!
Εγκατάλειψη λοιπόν της υπαίθρου, γενιά με γενιά!
Τα περιθώρια και οι επιλογές για τους εναπομείναντες ελάχιστες!
Οι πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών είτε τους «σπρώχνουν» μακριά, είτε στον εύκολο πλουτισμό με κάθε τρόπο και δυστυχώς έχει καθιερωθεί από ένα μεγάλο μέρος των κοινωνιών αυτών το: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!!
Στο βωμό λοιπόν του να κερδίσουμε και να αποκτήσουμε και να καταναλώσουμε ότι και οι άποικοι του εγωκεντρικού κράτους των Αθηνών, ο αγώνας δρόμου καλά κρατεί!!!
Δικάστε, δικάστε λοιπόν τις κοινωνίες αυτές για τα «εγκλήματα» τους !
Αλλά παράλληλα καταδικάστε και τις δικές σας πολιτικές και την δική σας "παραβατικότητα" αφού έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάντια της υπαίθρου!
Σκύψτε επιτέλους το κεφάλι πάνω από την ουσία του προβλήματος, βγάλτε τα πορίσματα και κάντε την αυτοκριτική σας και μετά «καταδικάστε» εκατέρωθεν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails