Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Καμπανάκι κινδύνου από το ΔΝΤ για βαθιά και διαρκή κρίση!!


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επισήμανε, ότι αυτή η οικονομική κρίση «και βαθύτερη και διαρκέστερη» θα είναι, σε σχέση με τις προηγούμενες, ενώ η ανάκαμψη από αυτήν τονίστηκε ότι θα είναι «χλιαρή» άρα σταδιακή.
«Αυτός ο συνδυασμός πιστωτικής κρίσεως-οικονομικής κρίσεως» είναι τελικώς που θα μάς οδηγήσει σε μία «εντονότερη, μονιμότερη» σε σχέση με άλλοτε, «μείωση της παραγωγής», αποφάνθηκε το ΔΝΤ στην έκθεση που εξέδωσε με τον τίτλο: «Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας».
Άλλωστε στην έκθεση αυτή του ΔΝΤ, ουδαμού αποτολμάται η αναφορά σε μία ημερομηνία «εξόδου» από την παρούσα οικονομική κρίση. Γίνεται, αντιθέτως, πολλή αναφορά στα προβλήματα άνετης ρευστότητας πολλών τραπεζών ανεπτυγμένων οικονομιών, που θα δυσχεράνουν την κεφαλαιακή ‘ροή’ σε αυτές. «Καμπανάκι κινδύνου» κρούεται από τους συντάκτες της ίδιας έκθεσης για τις οικονομίες των κρατών της περιοχής της ανατολικής Ευρώπης κι όπου η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα παρουσιάζεται τώρα και στο άμεσο μέλλον -συγκριτικά- «ανησυχητικότερη».
«Είναι εκτεθειμένος ο εκεί (κινητήριος των οικονομιών) τραπεζικός τομέας και άρα μπορεί οι οικονομίες αυτές να βρεθούν αντιμέτωπες με περιδινήσεις» προσεχώς, όπως σημειώνεται σχετικώς από τους συντάκτες της ίδιας έκθεσης του ΔΝΤ.

2 σχόλια:

Γεφυριστές είπε...

Μάνο,
ευχές για σένα και την οικογένειά σου για μια επι γης ΕΠανάσταση. Καλά να περάσετε!

ΑΓΙΑΝΑΠΑ, Β´ - Απόσπασμα

[…] Δεν είναι αγέρας τούτος του Βαγιού
δεν είναι της Ανάστασης
μα είναι της φωτιάς και του καπνού
της ζωής της άχαρης.
Κάτω απ΄ τη γέρικη συκομουριά
στεγνός ο αγέρας γύρισε
οσμίζουνταν παντού φλουριά
και μας επούλησε.

Γ. Σεφέρης

Greek Rider είπε...

Απ' ὀτι ξέρω επέτρεψαν στις τράπεζες να αποτιμήσουν λογιστικά τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τιμές κτήσης. Αν αποτιμώντας σε τρέχουσες τιμές η αξία τους θα ήταν πολύ χαμηλότερη.

Για την κρίση κανείς δεν ξέρει, άσχετα που όλοι έχουν γνώμη.

Καλό πάσχα!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails