Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί τη μοναδική λύση στην παρούσα οικονομική κρίση!


«Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί τη μοναδική λύση στην παρούσα οικονομική κρίση, ενώ διασφαλίζει το κλίμα και το περιβάλλον του πλανήτη μας», τονίζει το γραφείο της οικολογικής οργάνωσης «Greenpeace» στην Αθήνα, βάσει σχετικής έκθεσης, που παρουσίασε.
Σύμφωνα με την έκθεση του περιβαλλοντολόγου, τέως διευθυντή της οργάνωσης, Στ. Ψωμά, στοιχεία της οποίας παρουσίασε ο ίδιος μαζί με τον υπεύθυνο ενέργειας, Δημήτρη Ιμπραήμ, «η πράσινη ανάπτυξη αναμένεται να αποφέρει στην Ελλάδα 256.000 έως 403.500 θέσεις εργασίας ως το 2020». Από αυτές, 98.000 έως 155.000 αφορούν «πράσινες θέσεις» πλήρους απασχόλησης στους τομείς ενέργειας, κατασκευών, ανακύκλωσης και γεωργίας, με τις υπόλοιπες να κατατάσσονται, ως έμμεσες, στους ευρύτερους τομείς της οικονομίας, λόγω τόνωσης της κατανάλωσης.
Όπως προκύπτει από την έκθεση, επιβάλλεται μια νέα πολιτική στην απασχόληση, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενώ πολλά υποσχόμενες προβάλλουν δραστηριότητες σχετικές με την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, τη βιολογική γεωργία, τον οικοτουρισμό κ.α.
Υπογραμμίστηκε, εξάλλου, ότι η «πράσινη» ενέργεια αποσπά όλο και μεγαλύτερο χώρο στην αγορά εργασίας, αφού μόνο στον κλάδο των τεχνολογιών «πράσινης ενέργειας» απασχολούνται διεθνώς περί τα 2.500.000 άτομα (440.000 στα αιολικά, 190.000 στα φωτοβολταϊκά, 650.000 στα ηλιοθερμικά) και περισσότερα από ένα εκατομμύριο στον κλάδο των βιοκαυσίμων.

1 σχόλιο:

D.Angel είπε...

Ελπίζω να το αντιμετωπίσουμε με τη σοβαρότητα που του πρέπει!Αισιόδοξο μνμ
Την καλησπέρα μου

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails