Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

"Λουκέτο" προβλέπεται για πολλές τουριστικές επιχειρήσεις!


Εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν και επιβιώνουν κάθε χρόνο από τον τουρισμό στην περιοχή της Χερσονήσου, βλέπουν τις εισπράξεις τους το μήνα Μάιο να βρίσκονται σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο.
Κάθετη πτώση στους τζίρους των τουριστικών καταστημάτων, έως και 90%, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Η κατάσταση είναι δραματική, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση.
Σοβαρότερο πλήγμα επίσης επιφέρει φέτος και το γνωστό μας πλέον σε όλους, σύστημα «all inclusive» που έχει επιβληθεί στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα από τους τουρ οπερέιτορ. με αποτέλεσμα να υπάρχουν απώλειες στις θέσεις εργασίας. Όπου και κλειστές παραμένουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και πολλά καταστήματα.
Για πρώτη φορά φέτος ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων που έχουν ως επιχειρηματική δραστηριότητα το φαγητό δεν έχουν ακόμα ανοίξει, ενώ οι περισσότεροι σκοπεύουν να ανοίξουν από τις αρχές Ιουνίου, ίσως και αργότερα.
Οι ελάχιστοι τουρίστες που υπάρχουν στην περιοχή και με την μέχρι τώρα συμπεριφορά τους όταν βγαίνουν έξω για να κάνουν μια βόλτα, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να καταναλώσουν, να κάνουν περιττά έξοδα και περιορίζονται στις παροχές του πακέτου που έχουν πληρώσει εντός των ξενοδοχείων που μένουν.
Η κατηγορία των εποχιακά εργαζομένων ειδικά φέτος θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ, μιας και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 100 ένσημα, για να κατοχυρώσουν στην συνέχεια το δικαίωμά τους για να λάβουν το επίδομα ανεργίας.
Δύσκολο καλοκαίρι και πολύ βαρύς χειμώνας έρχεται για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails