Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Παρέλαση ομοφυλοφίλων στην Αθήνα - ATHENS PRIDE.


Μία χαρούμενη παρέλαση σαν πολύχρωμο μελίσσι από ένα ολοζώντανο κοινό ομοερωτικού προσανατολισμού και διαφυλικών ατόμων ζωντάνεψαν το κέντρο της Αθήνας αξιώνοντας "100% ισότητα". Αυτό το σύνθημα χαρακτήρισε την φετινή κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ``Αthens Pride`` το οποίο πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι κοινότητες (γκέι, λεσβίες, αμφοί, τράνς, QUEER) και οι φορείς που στήριξαν την εκδήλωση διένειμαν από τα 40 περίπτερα τους ενημερωτικό υλικό και καλούσαν το κοινό να συμμετάσχει στο πάρτι που θα ακολουθούσε στην πλατεία μετά την παρέλαση. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στελέχη του κινήματος και εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας του Sofia prite.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι διεκδικούν την απόλυτη ισότητα την οποία εγγυάται το Σύνταγμα. Επίσης σημείωσαν ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας αλλά και η Πολιτεία κωφεύει στα αιτήματα της κοινότητας, ενώ έκαναν αναφορές σε προκλητικές ενέργειες διακρίσεων σε βάρος τους από τη δικαστική και νομοθετική εξουσία σχετικά με τους δύο γάμους ομοφύλων ζευγαριών αλλά και το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο αποκλείει τα ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Πραγματοποιήθηκε παρέλαση προς τη Βουλή στην οποία ιδιαίτερο παλμό έδιναν οι ELITLERBANDITZ οι οποίοι συμμετείχαν πάνω σε άρμα του εικαστικού Άγγελου Πλέσσα.

Εντυπωσιακή ήταν και η πολύχρωμη φαντασμαγορική σημαία ``RAINBOW``μήκους 31 μέτρων όσο και τα χρόνια ύπαρξης του συμβόλου του κινήματος.

Σημειώνεται ότι οικονομικός αρωγός της εκδήλωσης ήταν το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων και ότι οι επετειακές αυτές εκδηλώσεις έχουν εορταστικό και παγκόσμιο χαρακτήρα με στόχο να υπενθυμίσουν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή στον έρωτα στην συντροφικότητα. Υπενθυμίζεται ότι αφετηρία των εκδηλώσεων στάθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ τον Ιούνιο το 1969 στο GAY CLUB STONEWALL INN.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε γράφετε τους Χορηγούς να ξέρουμε κι εμείς, για να μας βοηθήσουν να στηρίξουμε τον ανύπαρκτο πολιτισμό;

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails