Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Μεμονωμένο, ατυχές και «αναπάντεχο» το γεγονός.

Έτσι χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, σε χθεσινή του αναφορά για το θέμα σε τοπικό ραδιόφωνο του Ηρακλείου, τον τραυματισμό του Βούλγαρου εργαζόμενου της εταιρίας που έχει αναλάβει την καθαριότητα και συγκομιδή των απορριμμάτων του δήμου.
Δεν θα ασχοληθούμε με την φυσικά απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά του Έλληνα νταή μαυροπουκαμισά.
Αλλά με τις δηλώσεις του δημάρχου φυσικά.
Ίσαμε 4 φορές αναφέρατε κ. Δήμαρχε την φράση:
«Κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν»
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι και δεν κρατάμε αρχείο για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, αλλά όποιος έχει μνήμη θυμάται φυσικά αν ανατρέξει στο κοντινό παρελθόν.
Εξάλλου τα σχετικά ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ αλλά και Αθηναικών "τρέχουν" συνέχεια.
Όπως δείχνουν τα πράγματα και εσείς όπως ο προκάτοχος σας ακολουθείτε την ίδια πολιτική, δηλαδή το να κρύβουμε την πραγματικότητα.
Γιατί άραγε?
Πέρα από του ότι ο ρόλος του κάθε τοπικού « άρχοντα» είναι να προβλέπει και να προνοεί, είναι και να αναδεικνύει και να αντιμετωπίζει, τα προβλήματα και όχι να τα «φυλάει» στο ντουλάπι για τον επόμενο.
Δείτε τις αντίστοιχες δηλώσεις του συναδέλφου σας και δημάρχου Μαλίων:
-«Το γεγονός ωστόσο επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας και ο Δήμαρχος Μαλίων, κ. Κωστής Λαγουδάκης, που πληροφορούμενος το περιστατικό, τόνισε και αυτός από την πλευρά του, την ανησυχία του, για την αύξηση της εγκληματικότητας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς κυρίως στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης. Όπως είναι ιδιαίτερα, τα Μάλια και η Χερσόνησος.»
Το σχόλιο είναι από την τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα «Πεδιάδα news» εδώ:4 σκάγια βρήκαν εργαζόμενο της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας του Δήμου Χερσονήσου
Εσείς γιατί αρνείστε πεισματικά σε σταθερή βάση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή μας?
Πως μπορείτε να έχετε ιδίαν αντίληψη των πραγμάτων όταν δεν είστε καν κάτοικος του Λιμανιού.
Άλλο βέβαια ενημέρωση και άλλο βιώνω καταστάσεις και γεγονότα και ξέρουν όλοι οι συντοπίτες μας, όπως και εσείς τι εννοώ.
Σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζεται πολύ καλά νομίζω από ποια σκοπιά μιλάω αφού τυχαίνει να είμαι μόνιμος κάτοικος στο κέντρο του προβλήματος.
Πότε επιτέλους σε αυτό τον τόπο θα τολμήσουμε?
Μέχρι πότε θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας?
Η αλήθεια είναι εκεί έξω και διαμαρτύρεται, φωνάζει, περιμένει επιτέλους μια αποφασιστική κοινωνία με συλλογικότητα με τους κατάλληλους «μπροστάρηδες» για να γυρίσει σελίδα.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας...
Σύντομα περισσότερα.
Παρεμπιπτόντως τώρα που γράφονται αυτές εδώ οι αράδες (12.30 πμ) κάποιος προσπαθεί μαζί με μια ντάνα νοματαίους, πάνω σε μια τάβλα ,να συναγωνιστούν ποιός θα καταφέρει να καρφώσει τις περισσότερες πρόκες και ξέρετε που συμβαίνει…. εδώ έξω… και στην γωνία "απέναντι από" όπου υπάρχει η αλήθεια.
Ναι!... σε σας το λέω...

7 σχόλια:

ADE GIA είπε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.

busy bee είπε...

Αγάλια - αγάλια.
Είναι τόσα πολλά.

busy bee είπε...

Για κάποιο λόγο το link της "Πεδιάδας" δεν λειτουργεί το περνάω εδώ ως έχει:
http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1580:4-&catid=36:topika-nea&Itemid=71

busy bee είπε...

Το link λειτουργεί τώρα κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Συλλογή Υπογραφών για Έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού



Το καταστατικό του Συνασπισμού στο κεφ. 8, προβλέπει:

III. Έκτακτο Συνέδριο
α. Ανάμεσα στα τακτικά Συνέδρια του Κόμματος μπορεί να συγκληθεί έκτακτο Συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού.
β. Τη σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου μπορεί να ζητήσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ή Πολιτικές Κινήσεις που αντιπροσωπεύουν το 1/4 των μελών του. Ακόμη όταν το ζητήσει το 15% των μελών του.
γ. Η σύγκληση του εκτάκτου Συνεδρίου πραγματοποιείται το πολύ μέσα σε 3 μήνες από τη στιγμή που διατυπώνεται το σχετικό αίτημα.




κλικ επάνω στην εικόνα και εκτύπωση
έτοιμη, έτοιμος για συλλογή υπογραφών
καλή επιτυχία!

Διαδώστε το!

Όσοι, όσες συμφωνούν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει επιτέλους και αυθεντικά η βάση, τα μέλη και οι φίλοι του Συνασπισμού που αγωνιούν αλλά και είναι ενωμένοι/ες, χωρίς τις παθογένειες που μαστίζουν την ηγεσία ας βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια.
Ας πάρουμε τις εξελίξεις στα χέρια μας

Σε αυτό το ιστολόγιο θα ανακοινώνονται ως σχόλια δικά σας και κάθε τόσο θα αθροίζονται, οι υπογραφές που προοδευτικά θα συγκεντρώνονται γραπτά στο παραπάνω υπόδειγμα ή όποια αναπαραγωγή του.
Επίσης θα ανακοινώνονται επώνυμες δηλώσεις υποστήριξης από μέλη, φίλους ή Πολιτικές Κινήσεις του Συνασπισμού.

patsiouri είπε...

Νομίζω ότι τους Κρητικούς της "παλιάς νοοτροπίας", είδος που φυσικά ευδοκιμεί σε ολόκληρη την επαρχία και όχι μόνο εκεί, τους έχει σιχαθεί ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος.
Πρόσφατα φίλος μου Κρητικός, κατέβηκε τριήμερο στο Ηράκλειο όπου ζει η οικογένειά του και τη νύχτα, γυρίζοντας στο σπίτι από διασκέδαση, δύο Κρητικά μπραβοειδή του έκλεισαν το δρόμο με το αυτοκίνητο και τον σάπισαν στο ξύλο.
Δεν αστειεύομαι.
Η αντίδραση του τοπικού αστυνομικού τμήματος ήταν επιεικώς Μπανανίας η Χούντας.
Του εξήγησαν πως αφού δε ζει εκεί και είχε να κατέβει καιρό...μάλλον με κάποιον τον μπέρδεψαν.
Και φυσικά τον απέτρεψαν από το να κάνει μήνυση.
Η μήνυση έγινε αλλά η κατάθεσή του μάλλον δεν καταγράφηκε καν...
Κρίμα.
Αν γινόταν εμφύλιος στην Κρήτη θα κατέβαινα ευχαρίστως να πολεμήσω στο πλευρό των νορμάλ Κρητικών που αναγκάζονται να υποστούν όλο αυτό τον παραλογισμό.
Τους έχει σιχαθεί η ψυχή μου.

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχουν νορμαλ κρητες

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails