Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Τουριστική οδηγία από Ρωσία, λόγω ιού, για Ελλάδα.


Εν μέσω καλοκαιριού, τουριστικής κρίσης και της νέας γρίπης, η ρώσικη υπηρεσία Τουρισμού, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα, υπάρχει πανδημία γρίπης και όσοι ταξιδεύουν για τη χώρα μας, πρέπει να είναι ενήμεροι για το τι συμβαίνει εδώ.

“Η ανακοίνωση αυτή, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό και ελπίζουν να έχουν εκδοθεί αντίστοιχες ανακοινώσεις και για άλλες χώρες και όχι μόνο για την Ελλάδα”, δήλωσε ο Θεόδωρος Μυλωνάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης.

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι για τους Ρώσους, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι μήνες που κάνουν διακοπές και οι αναφορές στη νέα γρίπη θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο.

Σημείωσε ακόμη, ότι ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν και πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πως αντιμετωπίζουμε διάφορα θέματα, όπως είναι η νέα γρίπη που άλλωστε αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο τη χώρα μας.
Μόνο στην Ελλάδα δημιουργείται τόσος θόρυβος με τη γρίπη.

Ο ίδιος, σχολίασε χαρακτηριστικά:
“Χθες επέστρεψα από ταξίδι λίγων ημερών στη Γερμανία. Πάρα πολύς κόσμος έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη και όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πολλοί θα νοσήσουν και λίγες ημέρες αργότερα θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Γίνονται πολύ λίγες αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης, σε ψύχραιμο τόνο και δεν υπάρχει κανενός είδους πανικός, όπως συμβαίνει με τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα μας”.

“Η υπερπροβολή του θέματος της νέας γρίπης και οι υπερβολές που ακούμε καθημερινά στα κανάλια, μόνο καλό που δεν κάνουν στον τουρισμό”, ήταν το σχόλιο του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργου Πελεκανάκη.
Πηγή:Patris.gr



1 σχόλιο:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΩΣΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΟΥΝ

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails