Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Απίστευτα, παράξενα και... αληθινά.

Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Η Marilyn Monroe είχε 6 δάκτυλα στο ένα της πόδι.

H Nότια Aφρική έχει 11 επίσημες γλώσσες.

Η Νταϊάνα ήταν η πρώτη "κοινή θνητή" ύστερα από 300 χρόνια που παντρεύτηκε διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα (1920). Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.

Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 23,66 μέτρα και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000 μέτρων, είναι σχεδόν άφλεκτη. Η περιεκτικότητα του αέρα σε οξυγόνο είναι τόσο μικρή, που μόλις και μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τη φωτιά.

Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!

Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ", στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!

Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του

Η "ρόδα" του λούνα παρκ κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893, από τον Γκέιλ Φέρις, και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Κολόμβου στο Σικάγο. Η διάμετρός της ήταν 80 μέτρα και χωρούσε 2.160 άτομα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμερική, Αζερμπαϊτζάν, Αζόρες, λέω να μη συνεχίσω.

busy bee είπε...

Ανώνυμε!
Βλέπεις τι παθαίνει κανείς με τα copy paste!:)
Ουτε που το πρόσεξα.
Νάσαι καλά.

busy bee είπε...

Η Αμερική βέβαια είναι ήπειρος.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

ΕΙΝΑΙ Χ Ρ Η Σ Ι Μ Ε Σ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΑΧΑΧΑ

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails