Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Τι γίνεται στην Κρήτη άραγε;

.......
"Χωρίς να υιοθετήσουμε τις υπόνοιες για την εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων, είναι φανερό ότι πολλά είναι σάπια στη χώρα μας. Και ανάμεσα στα πολλά περίεργα που συμβαίνουν είναι η διαπλοκή ανάμεσα σε ανθρώπους του εγκλήματος και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στην Κρήτη. Ηδη, δύο ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ύστερα από ενδείξεις ότι έδειχναν ύποπτο ζήλο για τη μεταγωγή ενός κακοποιού. Είναι ίσως σύμπτωση ότι οι ίδιοι εμπλέκονται σε μιαν άλλη τραγική υπόθεση: την αποφυλάκιση ενός φονιά ο οποίος, λίγο μετά, δολοφόνησε ένα φοιτητή στο Ρέθυμνο. Εκτοτε, χάρη στους γονείς του φοιτητή, αποκαλύφθηκαν ανεξήγητες πτυχές στις μεθοδεύσεις που είχαν οδηγήσει στην αποφυλάκιση του κατάδικου.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Κρήτη ταλαιπωρείται από μιαν αρρωστημένη μετάλλαξη της λεβεντιάς σε μιαν ανεξήγητη αποδοχή της ανομίας και της κυριαρχίας οργανωμένων νταήδων. Τα Ζωνιανά, όπου ακόμη δοκιμάζεται η αποφασιστικότητα του κράτους, είναι η πιο κραυγαλέα απόδειξη μιας κατάστασης η οποία θέτει σε κίνδυνο την κοινωνία του νησιού. Οταν η κυριαρχία του υπόκοσμου επεκτείνεται και εκεί όπου υποτίθεται ότι επιβάλλεται σιδερένιος ο νόμος –στις φυλακές– τότε ο νομοταγής πολίτης δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα.

Η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές έδειξαν σπάνια αποτελεσματικότητα στη μάχη εναντίον του συνδικάτου του εγκλήματος. Τώρα είναι μοναδική ευκαιρία να ακολουθήσουν τον μίτο έως την καρδιά του λαβυρίνθου και να ξεσκεπάσουν όσους συνωμοτούν εναντίον της ίδιας της πατρίδας τους."
Πηγή:Kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε κράτος και παρακράτος ένα και το αυτό, δεν υπάρχει διαχωρισμός.
Με αποτέλεσμα:
οικονομία και παραοικονομία ένα και το αυτό.
Κοινωνία και παλιοκοινωνία ένα και το αυτό.
Να μιλήσουμε για εδώ σε μας στην Χερσόνησο:
Βουλευτές, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι,άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης (και τα σόγια τους στην πλειοφηφία),νονοί της νύχτας, βοσκοί, δικαστικοί,κωλόμπαρα, ναρκωτικά, όπλα, από όλα έχει ο μπαξές.
Και οπωσδήποτε η Ομερτά.
Οχι μόνο δεν υπάρχει μέλλον αλλά ούτε και παρόν.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails