Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Η Βαρβαρότητα της Εξουσίας Νο1.

To Evilness of Power (Η Βαρβαρότητα της Εξουσίας) είναι μια συρραφή βίντεο σε μορφή ταινίας που παρουσιάζει τις ελευθεριακές ιδέες και αρχές πάνω στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας, αναδεικνύοντας τα ριζικά αίτια αυτών, και τον αντίκτυπο που έχουν, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ταινία απαντά σε ερωτήματα όπως: Γιατί η ιεραρχία είναι η πηγή κάθε κάκου, πόσο στα αλήθεια η δημοκρατία εκφράζει την δημόσια εντολή, πόσο ευάλωτη είναι η φύση του ανθρώπου στους θεσμούς και κατά πόσο επηρεαζόμαστε από αυτούς, γιατί το κέρδος έχει μεγαλύτερη αξία από την ίδια την ζωή, πως οι άνθρωποι κάτω από ομαδικές συνοχές μέσα σε ένα θεσμικό ρολό κάνουν πράγματα που δεν θα έκαναν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, πως λειτουργούν τα κράτη και γιατί τα μεγάλα κράτη δεν χρειάζονται εξουσιοδότηση, πως οι πολιτικοί προετοιμάζουν το πληθυσμό για πόλεμο, τι είναι κράτος και σε τι χρησιμεύει, πως η ιεραρχία περιορίζει την δημόσια εντολή για να προωθήσει τα συμφέροντα των προνομιούχων, γιατί οι άνθρωποι διαπλάθονται μέσα στον καταναλωτισμό και τι ικανοποιεί αυτός.




Προσεχώς... αναρτούμε και τα υπόλοιπα..."part"
Ολόκληρη η ταινία,για όσους δεν μπορούν να περιμένουν, είναι επίσης εδώ:
http://www.veoh.com/browse/videos/cat...

2 σχόλια:

AlexMil είπε...

Γεια σου,
Οι ελευθεριακές ιδέες, δηλαδή αυτές που αμφισβητούν την εξουσία, δυστυχώς, ενώ είναι ότι καλύτερο η ανθρώπινη σκέψη παρήγαγε σε επίπεδο, κοινωνικής οργάνωσης, δικαιοσύνης, ανάπτυξης κ.λ.π., υφίστανται, εδώ και πολλά χρόνια τη μαύρη προπαγάνδα των εξουσιαστικών μηχανισμών και ιδεολογιών.
Τα αίτια πολλά το γιατί ο αντι εξουσιαστικός λόγος δεν μπορεί να μπει μέσα στα ανθρώπινα μυαλά ως μαζική πράξη. Από το video βλέπουμε πως σε ατομικό επίπεδο είναι στο μυαλό όλων.
Δυνατό και πρωτότυπο το video

Καλό ΣΚ

busy bee είπε...

Καλησπέρα AlexMil!
Να με συγχωρείς που δεν απαντάω στα σχόλια σου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα παρακολουθώ, απλά διάφοροι λόγοι και προπάντων ο χρόνος είναι βασικά η αιτία.
Το βίντεο είναι πράγματι δυνατό και είναι από μία σειρά που μπορούμε να βρούμε στο youtube και σκοπεύω να τα ανεβάσω άλλωστε.
Αυτό που κρατάω εγώ:
Απλός νους, απλή λογική και όλα τα υπόλοιπα είναι εφαρμόσιμα αρκεί ο άνθρωπος να μπορέσει και να θέλει να ξαναβρεί τις πραγματικές ανθρώπινες ρίζες του.
Εστω τις ισορροπίες εκείνες που χρειάζονται και έχει χάσει στην πορεία του και με γνώμονα πάντα και κριτήριο και σαν μπούσουλα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάει το τι είναι αυτό που τον κάνει δαιφορετικό από όλα τα άλλα υπόλοιπα πλάσματα αυτού του πλανήτη.
Ωρα καλή.
Νάσαι καλά.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails