Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

«Θα πράξω σύμφωνα με τη συνείδησή μου...»


«Θα πράξω σύμφωνα με τη συνείδησή μου και με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι τα αξιώματα», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε ερώτηση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που απορριφθεί από την ΚΠΕ η πρόταση για έκτακτο συνέδριο, κάτι το οποίο και έγινε χθες τελικά.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι οι διαφωνίες του με τον Αλέκο Αλαβάνο «είναι βαθύτατα πολιτικές, έχουν να κάνουν με την αντίληψή μας για την πολιτική και για την Αριστερά, που ονειρευόμαστε».

Χθες, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή απέρριψε οριακά την πρότασή του για την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα και να εκλεγεί νέα ηγεσία. Υπέρ του έκτακτου συνεδρίου ψήφισαν 49, κατά 48 και 6 λευκό. «Παραμένει σε ισχύ η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης της ΚΠΕ για σύγκληση διαρκούς συνεδρίου», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΠΕ. Στην παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αν και η πρότασή του είχε οριακή πλειοψηφία, δεν τον ενδιαφέρει να προχωρήσει έτσι ο Συνασπισμός.

Στην ομιλία του, με την οποία άνοιξε τις εργασίες και κατέθεσε την πρότασή του, αναφέρθηκε στον εαυτό του, αφήνοντας αιχμές: «Πριν από ενάμισι χρόνο, με τη δική σας πρόταση και τη δική σας ψήφο, μέσα από Συνέδριο, βρέθηκα στην προεδρία του ΣΥΝ και σε έναν ρόλο, έως τότε, θεσμικά προσδιορισμένο και χωρίς αμφισβητήσεις, τόσο ως προς τον ΣΥΝ, όσο και ως προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έκανα απ’ τη μεριά μου ό,τι ήταν δυνατό για την αρμονική συλλειτουργία και με τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματος, που παρέμεινε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και με όλους τους συντρόφους, όλων των τάσεων και συνιστωσών, επιτρέποντας, καλή τη πίστη, ακόμα και θεσμικές επικαλύψεις του ρόλου μου. Εγώ, σύντροφοι, ποτέ δεν χτύπησα κανένα ούτε πάνω, ούτε κάτω απ’ τη ζώνη! Κι ας δέχθηκα χτυπήματα από παντού. Και στη διαδρομή αυτή, δεν πρόλαβα να αποκτήσω σύνδρομο Προέδρου. Κι εκ χαρακτήρος, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails