Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Σκληρά μέτρα προτείνει το ΔΝΤ για την ελληνική Οικονομία.

Η ελληνική οικονομία έχει συμπεριφερθεί καλύτερα στην κρίση από άλλες οικονομίες της ευρωζώνης, αλλά η ύφεση μοιάζει αναπόφευκτη, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2009 και το 2010, το ΔΝΤ προβλέπει συρρίκνωση κατά 1,7% και 0,4% αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνιστά εκτός από συγκράτηση των μισθών, μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης.

Προτείνει, επίσης, μέτρα που αφορούν την αύξηση των φόρων στα ακίνητα, τη μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλότερο, καθώς και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, τη μείωση των αμυντικών δαπανών και μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Ο πληθωρισμός μειώνεται, αλλά παραμένει ακόμα υψηλότερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης, διαπιστώνει ο διεθνής οργανισμός, που τονίζει, επίσης, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας δεν μπορεί να αναβληθεί, καθώς οι ανισορροπίες στον προϋπολογισμό και στο εξωτερικό ισοζύγιο είναι υψηλές και η ανταγωνιστικότητα εξασθενημένη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, προκειμένου να αποφευχθεί η στασιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα, που να στοχεύουν στη μείωση του δημοσίου χρέους, μέσω της αύξησης των δημοσίων εσόδων, αλλά και κυρίως της συγκράτησης των δαπανών μισθοδοσίας στο δημόσιο, τονίζει ο διεθνής οργανισμός.
Και η πραγματική είδηση:
Ενισχύουν την παραοικονομία, με κάθε μέσο, τρόπο και κόστος, για να σώσουν την οικονομία, το μόνο που δεν τους νοιάζει είναι το «πραγματικό» κόστος, δηλαδή ο ανθρώπινος παράγοντας, η ίδια η ανθρώπινη ζωή.
Πάντα την μετρούσαν και αυτή σαν νούμερα άλλωστε γιατί να αλλάξει κάτι τώρα.
Δείτε και αυτό σχετικά με:http://manosbee.blogspot.com/2009/08/blog-post_4382.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails