Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ακούνε εκεί στην Χερσόνησο...


Καιρός να παίρνουμε σειρά...
Ας παραδειγματιστούμε από την κοινωνία των Μαλίων...
Μόνοι τους προσπαθούν να δώσουν λύσεις...
Τουλάχιστον προσπαθούν...
Παίρνουν πρωτοβουλίες οι κάτοικοι και σταματούν να είναι πλέον παθητικοί ακροατές.
Εδώ στην Χερσόνησο, που είναι η κοινωνία, φορείς, συλλόγοι?
Διαβάστε λοιπόν:
Συνέλευση των κατοίκων των Μαλίων, για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή τους.
Με σύνθημά τους «επιτέλους πού πάει αυτός ο τόπος;» οι κάτοικοι των Μαλίων μη μπορώντας να ανεχτούν πλέον τα όσα γίνονται κάθε καλοκαίρι στην περιοχή τους συγκαλούν την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι γενική συνέλευση στο δημαρχείο Μαλίων.

Η γενική συνέλευση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μαλίων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Συλλόγου Ξενοδόχων και του Εμπορικού Συλλόγου δήμου Μαλίων.

Φαίνεται πως η κατάσταση για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τους δεκάδες καθημερινά μεθυσμένους τουρίστες να προκαλούν επεισόδια σε καθημερινή βάση, να λεηλατούν και με τις πράξεις τους να δυσφημούν την περιοχή, για την οποία στο εξωτερικό έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός ο “παράδεισος των οργίων”.

Περιστατικά απίστευτα, που ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και λογική, έζησαν και φέτος κάτοικοι και καταστηματάρχες στα Μάλια της Κρήτης. Ο «όμηρος» Βρετανός που έσπασε την βιτρίνα καταστήματος, η φοιτήτρια που κατηγορείται ότι πυρπόλησε τον νεαρό που την πείραξε στο μπαρ, τα πάρτι-γρίπης, οι «γουρούνες» που ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας και πόσα άλλα περιστατικά που μπορεί καν να μην δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γ. Πετράκης είπε «ότι παλαιότερα οι τουρίστες έλεγαν πως τα Μάλια είναι το μικρό Παρίσι. Τη χαμένη αυτή αίγλη πρέπει να κερδίσουμε και πάλι. Δεν άργησε να γίνει αυτή η συνέλευση και κάλλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και ο λαός».

Ο ίδιος πιστεύει πως οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει ενωμένοι να αναλάβουν δράση, διαφορετικά «η κατάσταση θα χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο».

«Ανησυχούμε για τα παιδιά μας , διότι κάθε χρόνο η κατάσταση αντί να βελτιώνεται δυστυχώς χειροτερεύει. Ζήσαμε τη χρυσή εποχή των Μαλίων. Τώρα ζούμε κάθε καλοκαίρι την κόλαση» επισημαίνει ο ίδιος και καταλήγει «οι ρίζες του κακού δεν είναι πολλές και είναι γνωστές σε όλους μας. Σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε χρειάζεται προσοχή. Μπορούμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα, πρέπει όμως να είμαστε ενωμένοι οι κάτοικοι των Μαλίων. Όλα αυτά τα προβλήματα θα τα συζητήσουμε την Κυριακή στη γενική συνέλευση».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακουει κανεις ? μονο αν ειναι να του ελαφρυνουμε την τσεπη φωναζει καποιος συντοπιτης μας απο μερα σε μερα ο παραλιακος επανερχετε σε κανονικους ρυθμους υπομονη !!! μια ερωτηση στην οδο 25 μαρτιου στο cool down cafe απο περυσι εχουν τοποθετηση μια ξυλινη κατασκευη για ναυαγοσωστη που ομως δεν υπαρχει ποτε καποιος υπευθυνος,δηλ. ειναι για τον τυπο καλο φθινοπωρο knooiert!!!

Ανώνυμος είπε...

dustuxos mono ean piraxti polu oi tsepi tou xersonioti isos kanei kati.

Ανώνυμος είπε...

emeis pedia den exoume kamia sxesi me tin perioxi ton malion.pigenete sto hai season eki gia na katalabete,kai min disfimizete tin xersonisso xoris logo

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails