Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αν ήμασταν τόσο μάγκες...


Δεν μου άρεσε σήμερα(χθες) που η ΝΕΤ έκρυβε από την οθόνη τα αρχικά MKD (συντομογραφία του Macedonia) στην καρτέλα με τα ονόματα Ελλάς-Σκόπια που έπαιζαν στο μεταξύ τους αγώνα της πρεμιέρας στο Eurobasket στην Πολωνία.

Αυτό το πράγμα δείχνει μεγάλη αδυναμία από την Ελληνική πλευρά, όχι αδυναμία υπέρ των Ελληνικών αξιών και παραδόσεων αλλά γενική διπλωματική αδυναμία ως χώρα, ως στρατηγική, και ως βλακεία.

Επίσης δείχνει στρουθοκαμηλισμό εφόσον μόνο η ΝΕΤ κρύβει το όνομα ενώ αυτός μεταδίδεται κανονικά παντού και μάλιστα με πρόεδρο της FIBA τον Έλληνα Βασιλακόπουλο. Επίσης, το παραπάνω περιστατικό δεν μπορεί να χωρέσει στη λογική και την αισθητική ενός αθλητικού γεγονότος.

Αν ήμασταν τόσο μάγκες που να μπορούμε να επιβάλλουμε σε ένα άλλο κράτος πώς θα αυτοαποκαλείται, θα έπρεπε να υποστηρίζουν εμάς οι Αμερικάνοι, και λοιποί σύμμαχοί μας και να μην υποστηρίζουν τα Σκόπια.

Αν ήμασταν τόσο μάγκες θα έπρεπε να μπορούμε να στείλουμε ανά πάσα ώρα 2000 έντιμους στρατιώτες να πεθάνουν υπερασπίζοντας τα ελληνικά "δίκια" χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς.

Αν ήμασταν τόσο μάγκες που οι Σκοπιανοί να μας φοβούνται και να μας σέβονται παράλληλα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είχαμε την πιο πολυπληθή στρατιωτική δύναμη μετά τις ΗΠΑ και το ΗΒ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Αν θέλαμε να μας βλέπουν οι Σκοπιανοί και να τα κάνουν πάνω τους θα έπρεπε να χτυπάμε προσοχές μπροστά στη βούληση των αμερικανικών εταιρειών και να υπακούμε στις ανάγκες για κέρδος των αμερικανικών μονοπωλίων χωρίς μα και μου. Θα έπρεπε να αγοράζουμε πιο πολλά όπλα, θα έπρεπε να μπορούμε να κάνουμε υπόγειες συμφωνίες μακράς πνοής που θα εφαρμοζόταν ερήμην του λαού και από τα δύο κόμματα.

Αν θέλαμε να μας σέβονται όλοι και όχι μόνο τα μικρά Σκόπια, θα έπρεπε να έχουμε μια οικονομία πολύ μεγαλύτερη, με ελάχιστο δημόσιο χρέος και ελλείμματα, με έναν λαό χωρίς δημόσια ασφάλιση και περίθαλψη που θα εργαζόταν μέχρι τα 70+ για να ζήσει και μια αγορά εντελώς ανοιχτή.

Είναι αδιανόητο για την διεθνή ελίτ να υπάρχει μια χώρα του ΝΑΤΟ στην άκρη της Βαλκανικής με κρατικές επιχειρήσεις, μεγάλο κράτος, κλειστά επαγγέλματα και αγορές, με αναρχικές ομάδες στους δρόμους που σπάνε τις νύχτες τις τράπεζες και τα Mc Donalds. Είναι αδιανόητο να σπάνε τα καταστήματα και τις βιτρίνες στο Κολωνάκι με τις αμερικανικές αντιπροσωπείες και να κυκλοφορούν μέχρι και με μπαζούκας μέρα-μεσημέρι απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία.

Αν θέλαμε δηλαδή να μην είμαστε το αντικείμενο του Σκοπιανού και του Τουρκικού εθνικιστικού φανατισμού και επεκτατισμού θα έπρεπε εμείς να ήμασταν οι πιο φανατικοί και επιθετικοί από αυτούς και παράλληλα τα καλά παιδιά της διεθνούς ελίτ. Να ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες αυτής της διεθνούς ελίτ τόσο στα διπλωματικά όσο και στα οικονομικά θέματα χωρίς να νοιαζόμαστε καθόλου για τα δικαιώματα και τη δημοκρατία ή το κοινωνικό κράτος και άλλες τέτοιες σοσιαλιστικοκομμουνιστικές θεωρίες.

Ακόμη και το υψηλό βιωτικό επίπεδο είναι κακός στόχος αν θέλουμε να υπερασπίζουμε τα δίκια μας. Το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα κάνει τους λαούς πλαδαρούς και χαλαρούς, ενώ αντίθετα η φτώχεια παράλληλα με την εθνική κατήχηση τους κάνει έτοιμους να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδος, από εθνική υπερηφάνεια ή από οικονομική ανέχεια.

Συνεπώς νομίζω ότι όντως κακώς η ΝΕΤ έκρυβε τα αρχικά της ονομασίας των Σκοπίων στον αγώνα του μπάσκετ με την Ελλάδα. Ή θα έπρεπε να γίνουμε σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε και κατηγορούμε (κάτι που δεν θέλουμε) και έτσι ποτέ οι Σκοπιανοί να μην τολμούσαν να εμφανίζονται μπροστά μας ως Μακεδονία, είτε θα έπρεπε να αποδεχτούμε χωρίς στρουθοκαμηλισμούς είτε ότι δεν μπορούμε, είτε ότι δεν θέλουμε να είμαστε τριτοκοσμικοί και εθνικιστές και να προσπαθήσουμε χωρίς ενοχές και τύψεις αλλά με ρεαλισμό να δούμε τι θα κάνουμε γενικά με όλους τους τριτοκοσμικούς "τύπους" που συχνάζουν στη γειτονιά μας και όχι βέβαια μόνο με τα Σκόπια.
Greek Rider

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα εκρυβε η Νετ
Μετα απο παρεμβαση Βασιλακοπουλου το feed ερχοταν ετσι στα καναλια

Στη Νετ κοιμοντουσαν...

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails