Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ενα άτομο χάνει τη ζωή του κάθε δύο ημέρες στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.


Ένα άτομο χάνει τη ζωή του κάθε δύο ημέρες στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και τρία τραυματίζονται βαριά, ενώ καθοριστικός παράγοντας για τη μετέπειτα πορεία των τραυματισθέντων αποτελούν τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά το ατύχημα, στη διάρκεια των οποίων αποτελεί επείγουσα ανάγκη η σωστή παροχή των πρώτων βοηθειών από διασώστες, γιατρούς και νοσηλευτές.
Στην έκταση του φαινομένου των τροχαίων και στις επιπτώσεις τους, καθώς και στη σπουδαιότητα της επείγουσας προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φροντίδας αναφέρθηκε ο γιατρός - αναισθησιολόγος, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Προνοσοκομειακή φροντίδα", Δημήτρης Βουρβαχάκης, στο περιθώριο των εργασιών της νοσηλευτικής διημερίδας για την προνοσοκομειακή και νοσοκομειακή φροντίδα που διοργάνωσαν στα Χανιά το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος, η επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Προνοσοκομειακή φροντίδα" και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ιδρύματος, υπό την αιγίδα του διοικητή του Νοσοκομείου.
Πηγή:2810.gr

Ακούει άραγε κανείς?
Ακούει η κεντρική εξουσία του "κράτους" των Αθηνών?
Ακούει ο Γιωργάκης τις "φωνές" από το παραδοσιακά "πράσινο" νησί?
Ακούει κανείς την εγκαταλειμένη επαρχία του "παρακράτους" που έχετε δημιουργήσει, βογγάει από άκρη σε άκρη, με τα απαρχαιωμένα οδικά δίκτυα της δεκαετίας του `50.

2 σχόλια:

βασιλιας της μοναξιας είπε...

Είναι τραγική η κατάσταση φίλε Μάνο.
Το τι έχουν δει τα μάτια μου, ακόμη κι εδώ κάτω στα χωριά, δε λέγεται. Συμφωνώ σε ότι έχει να κάνει με το οδικό δίκτυο και τη σωστή παροχή των πρώτων βοηθειών. Θέλω μόνο να συμπληρώσω τον παράγοντα "οδηγός". Πιό άσχετους και δολοφονικούς οδηγούς δεν έχω συναντήσει όπου κι άν έχω πάει!
Ειδικά εδώ κάτω, βλέπεις τα 4Χ4 να περνούν από μπροστά σου με 120 και να μπαίνουν με τον κώλο στις στροφές, χωρίς να έχουν οδηγό! Επειδή ο οδηγός είναι 12 χρονών και το κεφάλι του σχεδόν δεν φαίνεται απ' το παρμπρίζ!
Κι εδώ κάτω έχουμε σχεδόν κάθε μέρα τροχαία, τα περισσότερα θανατηφόρα και κανείς μα κανείς δεν παραδειγματίζεται. Όποτε μπαίνω στο αυτοκίνητο, κάνω δέκα προσευχές και μετά ξεκινάω. Δεν ξέρω λοιπόν αν ο πρώτος υπαίτιος είναι το απαρχαιωμένο δίκτυο ή τα στραβά και αγύριστα κεφάλια. Έχει και σ' άλλα μέρη της Ελλάδας δρόμους μπουρδέλο, αλλά αυτό το χάλι, πουθενά.

busy bee είπε...

Καλησπέρα Βασιλιά!
Δεν αντιλέγω σε κάτι από όσα αναφέρεις.
Είναι απίστευτα φοβερό πόσο κάφροι είμαστε...και εδώ.
Η πολιτεία όμως και εδώ απούσα αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη και κατάλληλη παιδεία.
Γενικότερης μάλιστα θα έλεγα.
Ωρα καλή φίλε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails