Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

24 νεκροί σε ένα μήνα στους δρόμους της Κρήτης.


Μόνο ως καρμανιόλα μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί το οδικό δίκτυο της Κρήτης, αφού οι νεκροί πολλαπλασιάζονται με τρομακτικό ρυθμό, φτάνοντας μέσα σε ένα περίπου μήνα τους 24! Από αυτούς οι 14 έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηράκλειο, προβληματίζοντας έντονα τις αρμόδιες αρχές. Αριθμοί, οι οποίοι θυμίζουν παλαιότερες χρονιές, τις οποίες θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε, μετά από τη μείωση που είχε σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, η οποία είχε γεννήσει την ελπίδα ότι τελικά οι Έλληνες αποκτούν οδηγική συνείδηση. Γιατί όσα μέτρα και αν ληφθούν από την Τροχαία, όσο αυστηροί κι αν είναι οι έλεγχοι, η κατάσταση δεν μπορεί να αντιστραφεί, παρά μόνο όταν οι ίδιοι οι οδηγοί συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.
Ο τελευταίος τραγικός απολογισμός σε Χανιά και Ρέθυμνο με τρεις νεκρούς και εννιά τραυματίες, αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο δυνατό καμπανάκι το οποίο όμως όπως αποδεικνύεται δεν ακούει κανένας. Από τις 31 Αυγούστου μέχρι χθες οι νεκροί στην Κρήτη έχουν φτάσει τους 24. Στο Ηράκλειο μόνο οι νεκροί σε αυτό το διάστημα έχουν φτάσει τους 14.
Πηγή:2810.gr

2 σχόλια:

ikor είπε...

Απίστευτη είδηση busy bee...

Στην Κρήτη δυστυχώς δε βοηθάει ούτε το άθλιο οδικό δίκτυο, ούτε η οδηγική συμπεριφορά μας...

busy bee είπε...

Καλησπέρα πατριώτη!
Οπωσδήποτε έχει να κάνει η οδηγική συμπεριφορά και γεγικότερα η σχετική παιδεία.
Απλά να αναφέρω εδώ, ότι ο δρόμος που ενώνει την Χερσόνησο και κάθετα προς Καστέλι όπου σκοπεύουν την δημιουργία του νέου αεροδρομίου, από το 1940 όπου οι κατοχικές δυνάμεις τότε έκαναν την σχετική διάνοιξη, για ευνόητους λόγους, δεν έχει γίνει καμία σχετική παρέμβαση μέχρι σήμερα.
Να αρμέγουν όμως την αγελάδα δεκαετίες τώρα, κατέχουν να το κάνουν καλά!
Ωρα καλή φίλε.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails