Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Νομοσχέδιο-φρένο στα πανωτόκια.


Νομοσχέδιο, το οποίο θα βάζει φρένο στα πανωτόκια σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες ετοιμάζει η κυβέρνηση για την προστασία του καταναλωτή, σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακου.

Το νομοσχέδιο επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, που επικαλείται η εφημερίδα, θα συμπληρώνει το νομοσχέδιο που ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για την υπερχρέωση των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχει στη διάθεσή τους τα ΝΕΑ, θα προβλέπει κατάργηση του ανατοκισμού, το χρέος του δανειολήπτη δεν θα υπερβαίνει το διπλάσιο του δανείου, οι τράπεζες δεν θα μπορούν να καταγγέλλουν τη σύμβαση από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης, άμεση προσαρμογή των επιτοκίων, όταν μειώνεται το επιτόκιο της ΕΚΤ ή το euribor, δικαίωμα 14 ημερών στον δανειολήπτη για υπαναχώρηση από συμβάσεις καρτών και δανείων.
Ακόμη, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρύθμιση-φρένο σε πλειστηριασμούς ακινήτων σε τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία τους, όσες φορές κι αν επαναληφθεί ο πλειστηριασμός.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails