Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡ.ΕΝ. ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.


Σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο συμβούλιο του ΤΕΙ Κρήτης, με στόχο την καταψήφιση του νέου εσωτερικού κανονισμού, απόρροια του νόμου-πλαίσιο και της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων των σπουδαστικών συλλόγων του ΤΕΙ Κρήτης, οι οποίοι μπλόκαραν την διαδικασία ψήφισής του.

Την ίδια ώρα που τα προβλήματα των ΤΕΙ διαιωνίζονται με συνεχή εντατικοποίηση των σπουδών (αλυσίδες μαθημάτων, συγγράμματα, εξοντωτικοί ρυθμοί σπουδών κτλ.) και με δεδομένη την υποχρηματοδότηση με προϋπολογισμούς που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες των ιδρυμάτων. Η διοίκηση του ΤΕΙ προσπαθεί να εφαρμόσει ένα νομοθέτημα το οποίο έχει ακυρωθεί στην πράξη από τους αγώνες του πανεκπαιδευτικού κινήματος, την ίδια στιγμή που η ίδια κλείνει το ΤΕΙ λόγω έλλειψης χρημάτων.

Εμείς σαν Αριστερή Ενότητα ΤΕΙ Κρήτης ιδιαίτερα σήμερα, σε καιρούς οικονομικής κρίσης, συνεχούς υποβάθμισης των σπουδών μας και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σʼ όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιτίθενται στην δημόσια Παιδεία και στη νεολαία. Ένα χρόνο μετά τον Δεκέμβρη, η μόνη λύση στα αδιέξοδα αυτού του σάπιου συστήματος είναι οι κοινωνικές εξεγέρσεις και οι μαζικοί αγώνες της νεολαίας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ηράκλειο Κρήτης, 30/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails