Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Σωτήρες πάνε και έρχονται!


Και κάποιος εξ αυτών μάλιστα, έχει φτάσει η χάρη του μέχρι τις Βρυξέλλες.

Και για να μην είμαστε και άδικοι, εμείς, η ίδια η κοινωνία τον έχει στείλει.
Για να διεκδικήσει ίσως όλα αυτά που εμείς οι ίδιοι και πάλι, δεν είμαστε άξιοι και ικανοί να πράξουμε μόνοι μας!(?)
Εδώ, σε μας όμως, δεν αλλάζει τίποτα.
Μέσα στο εντός σχεδίου πόλης, δρόμοι της πόλης της Χερσονήσου, του δήμου Χερσονήσου στο ν.Ηρακλείου Κρήτης, παρουσιάζουν την ίδια εικόνα εδώ και δεκαετίες τώρα.
Δρόμοι χωρίς ναι μεν πεζοδρόμια για τους πεζούς, αλλά με τους στύλους και κολόνες τις ΔΕΗ να είναι τώρα και δεκαετίες «καρφωμένοι» στην μέση του οδοστρώματος.
Εικόνες που πέρα από το θέμα της όποιας ασφάλειας του πεζού και των οχημάτων, σίγουρα «απείρου κάλους» από άποψη αισθητικής.
Όπως και τα εγκαταλειμμένα παλιά αυτοκίνητα και αυτά μέσα στην πόλη(?) και μάλιστα δίπλα στο σπίτι του νυν αντιδημάρχου.
Αυτές είναι λοιπόν οι εικόνες και οι αναμνήσεις του κάθε επισκέπτη – τουρίστα που παίρνει μαζί του φωτογραφίζοντας, στην κυριολεξία, φεύγοντας μαζί του.
Τα ερωτήματα όμως που συνεχίζουν να διατυπώνονται από ειδήμονες και μη, πάντα είναι τα ίδια:
Που πήγαν οι τουρίστες?
Γιατί δεν έρχεται «κόσμος»?
Γιατί η σαιζόν είναι κακή?
Για όλα όπως πάντα φταίνε αποκλειστικά οι «άλλοι» εκτός από μας.
Εμείς που συνήθως έως πάντα, επιλέγουμε αντιπροσώπους για να μας εκπροσωπήσουν στα κοινά, με κριτήρια τα οποιαδήποτε επί καθαρά προσωπικού, εκτός εκείνα τα επί πραγματικά κοινού περιεχομένου και συλλογικότητας.

Τα μηνύματα για την επόμενη σαιζόν και πάλι δεν είναι ευχάριστα, τοπικοί όμως «άρχοντες» και εμπλεκόμενοι με τα «κοινά»… πέρα βρέχει, εξάλλου την δεδομένη χρονική περίοδο έχουν να ασχοληθούν με άλλα πιο σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα τον Καποδίστρια ΒΟΥ και το μοίρασμα των «προσεχών» καρεκλών για την διαχρονική και αιώνια «ματζαντούρα» που λέμε στην Κρήτη.
Καλή μας νύχτα για άλλη μια φορά.
Κλικάρετε τις εικόνες για τις λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails