Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

H «Eλληνική μαφία» στο χώρο των επιστημών.


Για την "Ελληνική μαφία" έκανε λόγο ο διακεκριμένος καθηγητής του Στάνφορντ των ΗΠΑ, Gerald G. Fuller, θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι η Ελλάδα παράγει λαμπρούς επιστήμονες, πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!
«Ο τομέας μου εκπροσωπείται πολύ καλά εδώ. Αν και δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις και δυστυχώς η απαραίτητη επιχορήγηση, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και γενικότερα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας έχουν να επιδείξουν σπουδαία βήματα στην έρευνα. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες και να φέρνετε κοντά τους ανθρώπους που είναι καλύτεροι στον τομέα τους ο καθένας, ώστε να λειτουργούν σαν ομάδα. Και στη συνέχεια ίσως υπάρξει και η ανάλογη χρηματοδότηση», επισήμανε ο κ. Fuller.

Ο κ. Fuller βρίσκεται στο Ηράκλειο με αφορμή την αναγόρευσή του επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 4μ.μ. στο αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» του Φοιτητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση γίνεται στα γενέθλια του ΤΕΤΥ, που κλείνει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του...«Είμαστε περήφανοι που ο καθηγητής Fuller θα γίνει διδάκτορας του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών, του ΤΕΤΥ. Η δέκατη επέτειος από την ίδρυση του τμήματος μας στην Κρήτη σηματοδοτεί μια αλλαγή σελίδας» τόνισε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Ηλίας Περάκης. «Φέτος δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων μας, δρομολογήθηκε η κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τις ανάγκες μας, και έγιναν σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του τμήματος και την εξέλιξη του προγράμματος σπουδών του.

Μια σημαντική ένδειξη της διεθνούς αποδοχής που σιγά-σιγά αποκτά το ΤΕΤΥ, το οποίο σημειωτέον δεν είχε μέχρι σήμερα ούτε στέγη ούτε επαγγελματικά δικαιώματα, είναι το ότι ένας διακεκριμένος καθηγητής του δεύτερου κορυφαίου Πανεπιστημίου στον κόσμο (πίσω από το Χάρβαρντ στην πρόσφατα δημοσιευμένη λίστα των δέκα καλύτερων Πανεπιστημίων) θεωρεί τιμή του το να αποκτήσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του ΤΕΤΥ! Ένδειξη της πρωτοπορίας της επιστήμης υλικών στο σύγχρονο ερευνητικό γίγνεσθαι αποτελεί το γεγονός ότι ένας πρόεδρος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Στάνφορντ γίνεται επιστήμονας υλικών και χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να προσπαθήσει να αλλάξει τα δεδομένα στη Βιοϊατρική. Ο κόσμος αλλάζει και οι επιστήμες εξελίσσονται» σημείωσε ο κ. Περάκης.
Πηγή:tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails