Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - THE RED PALM WEEVIL IN GREECE




Σύσταση πανεθνικής κίνησης REDWEEVIL.ORG

Η REDWEEVIL.ORG απευθύνεται σε όλους τους απλούς πολίτες ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης και οικονομικής επιφάνειας ή επιστημονικής κατάρτισης , που ζουν στην Ελλάδα ή ομογενείς του εξωτερικού που μάχονται για αυτή την κατάφορη αδικία που γίνεται στην Ελλάδα με ευθύνη του ΥΠΑΑΤ τα 4 τελευταία χρόνια.

Το ΥΠΑΑΤ ( υπουργειο αγροτικης αναπτυξης και τροφιμων ) προσπαθεί για άλλη μια φορά να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες που το βαραίνουν για την μη διαφύλαξη των φοινικοειδών στην Ελλάδα από το καταστροφικό έντομο των φοινίκων , Rhynchophorus ferrugineus εδώ και 4 χρόνια ( από το 2005 ). Έτσι για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την ίδια απάντηση .Ρίχνει την ευθύνη κοπής των μολυσμένων φοινίκων πάλι στις Νομαρχίες και στους πολίτες !!!!

Δηλαδή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτή την πρωτοφανή καταστροφή των πάνω από 6000 φοινίκων στην Ελλάδα και για την εξάπλωση της μόλυνσης εδώ και τόσα χρόνια μέχρι τον ολοκληρωτικό αφανισμό τους , όταν ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ !!!

Δεδομένου ότι η Κομισιόν στην έκθεση της στις 4-8-2009 κάνει αυστηρή σύσταση στην Κυβέρνηση για σωρεία λαθών της Ελληνικής πλευράς για παραβίαση των κοινοτικών αποφάσεων και τονίζει καθαρά ότι την κοπή των άρρωστων φοινίκων πρέπει να την αναλάβει ΑΜΕΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ για να μην εξαπλωθεί η μόλυνση , δεν πρόκειται να υπάρξει καμία λύση για το πρόβλημα στην Ελλάδα αν η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ δεν αντιληφθούν άμεσα ότι βαδίζουν σε εντελώς λάθος δρόμο , προκαλώντας τους ίδιους τους πολίτες , μεταθέτοντας στους ίδιους το πρόβλημα ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ... Σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης , η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν μπορεί να μετατεθεί στους ίδιους τους πολίτες ( σε φτωχους και σε λιγότερο φτωχους ) όταν το ΥΠΑΑΤ είχε την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την πρωτοφανή διασπορά της μόλυνσης και την γιγάντωση της 4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ με μια τεράστια οικονομική ζημιά για τον τόπο , που ξεπερνά μέχρι αυτή την στιγμή τα 10.000.000 ευρω πανελλαδικά.

Η αποποίηση των ευθυνών εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προσβάλει την ίδια την Ελλάδα και τους πολίτες της.

ΚΡΗΤΗ , ΗΛΕΙΑ , ΡΟΔΟΣ , ΑΤΤΙΚΗ , ΛΕΣΒΟΣ κλπ έχασαν τους φοίνικες τους.

Φτωχοί και πλούσιοι χάνουν καθημερινά τους φοίνικες τους.

Ειδικά στην Ηλεία χάθηκαν ιστορικά δέντρα μεγάλης αξίας.

Και η αξία δεν αποτιμάται με τα χιλιάδες ευρώ που κοστίζει ένας αιωνόβιος φοίνικας ,αλλά με την ιστορική του μνήμη για ένα έθνος ή μια κοινότητα.

Αποστειλαμε εκτεταμένο φωτογραφικό υλικό προς την Ε.Ε. από την περιοχή της Ηλείας , με ιστορικούς φοίνικες 200 ετών ( της Ελληνικής Επανάστασης ) που καταστράφηκαν.

Απειλούνται άμεσα με αφανισμό χιλιάδες άλλοι φοίνικες σε όλη την επικράτεια ( όχι μόνο το Βαι )

Οι πολίτες δεν είναι δυνατόν να δώσουν από μόνοι τους την μάχη χωρίς άμεση κυβερνητική στήριξη.

Το ερώτημα παραμένει :

Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φοίνικες ή θέλουμε να διασώσουμε την τουριστική , πολιτιστική και ιστορική τους αξία για το έθνος μας και για την ομορφιά του τόπου μας ;
Δείτε και διαβάσετε περισσότερα στο επίσημο site: http://www.redweevil.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails