Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

"Μαζική ανεργία" στην Ελλάδα!

Σε επίπεδα που προκαλούν σοκ φαίνεται ότι κινείται το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας. Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για πρωτοφανείς ρυθμούς αύξησης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για φαινόμενο "μαζικής ανεργίας". Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η ανεργία το τελευταίο δίμηνο "αγγίζει" τα ισπανικά μεγέθη, φτάνει δηλαδή στο 18% - 20%.

Ο ίδιος προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την προστασία των εργαζόμενων απέναντι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης εντός του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο νομοσχεδίου για την επανασύσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)... Όλα αυτά την ώρα που η ελληνική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις. Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε η Fitch, ένα 24ωρο μετά την προειδοποίηση υποβάθμισης από τον οίκο S&P. Εκτίναξη του spread του 10ετούς ομολόγου μέχρι τις 232 μονάδες βάσης και "βύθιση" του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Παράλληλα, σε διεθνές επίπεδο η πρωτόγνωρη μεταπολεμικά διεθνής οικονομική κρίση έφερε επιπλέον 20 εκατομμύρια ανέργους σε όλον τον πλανήτη, ενώ πολλές άλλες εκατομμύρια θέσεις εργασίας (τουλάχιστον πέντε εκ.) κινδυνεύουν, "εάν σταματήσει πρόωρα" η κρατική στήριξη στις πληττόμενες από την κρίση αυτή εθνικές οικονομίες, προϊδέασε ο Διεθνής Οργανισμός της Εργασίας (ΔΟΕ).
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails