Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

“Τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι. Γρήγορα στο ταμείο!”


Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η καθημερινότητα για όλους μας έχει χειροτερέψει δραματικά. Τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν γονατίσει και οι τσέπες μας αδειάζουν με γοργούς ρυθμούς.

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας καταχρεώνονται και περιέρχονται στη θηλειά των δανείων και της κερδοσκοπίας των τραπεζών, οι οποίες μέσα στην κρίση παρουσιάζουν υπερκέρδη. Επιπρόσθετα, η φτώχεια και η ανεργία θερίζει κυρίως τη νέα γενιά, η οποία αναγκάζεται να φυτοζωεί στην καλύτερη περίπτωση με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς-επιδόματα πείνας της τάξης των 500 ευρώ!

Η κρίση δεν επηρεάζει όλους το ίδιο. Η πρόκληση είναι μεγάλη: Ο κύριος Προβόπουλος της Εθνικής Τράπεζας δηλώνει έσοδα της τάξης των 4.000.000 ευρώ για το 2008! Την ίδια στιγμή, το 20% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ζητούν από τους πολίτες υπομονή και ενδέχεται να μας προτείνουν μέχρι και πάγωμα των μισθών και των συντάξεων προκειμένου να βγούμε από την κρίση και να σταθεί η οικονομία στα πόδια της. Η κοροϊδία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο!
Το προηγούμενο διάστημα, οι επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια δραστηριοποιήθηκαν στο Ηράκλειο αλλά και σε όλη την Ελλάδα με επιτυχία. Στην πόλη και στο νομό μας αναδείξαμε την κοροϊδία των μεγάλων αλυσίδων super market και διαμαρτυρηθήκαμε ενάντια στη ληστεία των τραπεζών. Αναδείξαμε την αισχροκέρδεια των μεσαζόντων στο θέμα του λαδιού αλλά και στο θέμα των υγρών καυσίμων...Το ενεργό κίνημα των πολιτών δεν μπορεί να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα. Ήδη οι ενεργοί πολίτες πανελλαδικά οργανώνονται και συγκροτούν το Σάββατο 12/12 στο Βόλο το Πανελλαδικό Συντονιστικό Κατά των Διοδίων.

Αντίστοιχα και στον τόπο μας πρέπει να μπει φραγμός στην αισχροκέδρεια. Τράπεζες, super market, μεσάζοντες, καρτέλ κάθε λογής, κράτος. Να οργανωθούμε και να “κυνηγήσουμε” κινηματικά και νομικά όποιον αισχροκερδεί εις βάρος μας, όποιον εκμεταλλεύεται την κρίση για να βγάλει υπερκέρδη στέλνοντας στη φτώχεια και την ανέχεια την κοινωνία, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

www.akribeia-stop.gr
ελάτε σε επαφή με τις επιτροπές ενάντια
στην ακρίβεια – φτώχεια - ανεργία!
Γιώργος 6936 546600
Θεόδωρος 6932 255748
Δημήτρης 6936 267918

Οι επιτροπές Ακρίβεια-STOP Ηρακλείου θα δώσουν συνέντευξη τύπου αύριο, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στο πολύκεντρο του δήμου Ηρακλείου στο κτίριο Ανδρόγεω. Θα γίνει αναφορά στις επόμενες κινήσεις των επιτροπών στο Ηράκλειο αλλά και τι έχει γίνει πανελλαδικά. Ακολουθεί δελτίο τύπου για τη τρέχουσα κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails