Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ανησυχία για την ελευθερία στο Διαδίκτυο.


Κυβερνήσεις και επιχειρήσεις φέρονται να πιέζουν για την ανάκτηση μεγαλύτερου ελέγχου στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για μεγάλη απειλή κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, εκτιμά ο καθηγητής του ΜΙΤ, Tim Berners-Lee, μιλώντας στο euractiv.com

Το θεμελιώδες στοιχείο της ελευθερίας που υπογραμμίζει την οικουμενικότητα του Διαδικτύου βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση, δηλώνει ο Berners-Lee. Παραδίδοντας την Ετήσια Επιστημονική Συμφωνία για τις Τεχνολογίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάχθηκε υπέρ του περιορισμού εξουσιοδοτημένων νομικών αρχών που επιχειρούν να ελέγξουν το Διαδίκτυο για να καταπολεμήσουν το έγκλημα.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι επιχειρήσεις συλλέγουν δεδομένα από τις κινήσεις χρηστών του Διαδικτύου προκειμένου να δημιουργήσουν τα προφίλ τους. «Δεν θέλω καμία παρακολούθηση των κινήσεών μου στο Ίντερνετ. Όταν κάποιος αναζητεί απαντήσεις για το αν έχει καρκίνο ή είναι ομοφυλόφιλος, αυτό οφείλει να είναι προσωπικό», ανέφερε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η παρακολούθηση των προτιμήσεων ενός ατόμου στο Διαδίκτυο είναι «πιο ζημιογόνα και από μία μόνιμη τηλεοπτική κάμερα στο σαλόνι του».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Berners-Lee έχει ξεκινήσει καμπάνια στις ΗΠΑ με στόχο την «ουδετερότητα του Διαδικτύου».
http://www.tvxs.gr/v27683

2 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

"Επιχειρήσεις"!!

άρα δείχνουν ποιός κυβερνάει σήμερα..

άκου επιχειρήσεις..

καλή βδομάδα :)

busy bee είπε...

Καλημέρα Ευρύνοε!
Ολα δείχνουν να είναι "under control"! :)
Νάσαι καλά.
Ωρα καλή.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails