Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Wrinkles and Dreams / Ρυτίδες και Όνειρα.



H ταινία της ομάδας χορού "Φυσαλίδα" με τίτλο «Ρυτίδες και όνειρα» αφορά την περιοχή της Αγίας Τριάδας. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη γραφική αυτή γειτονιά και στα τείχη του Ηρακλείου τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2008, με στόχο την ανάδειξη μιας από τις ιστορικότερες συνοικίες της πόλης.
Πρόκειται για έναν περίπατο στις αναμνήσεις, δοσμένο με μορφή χορευτικού ντοκιμαντέρ. Πρωταγωνιστής είναι ένας κάτοικος της Αγίας Τριάδας που περιπλανιέται στα σοκάκια της γειτονιάς όπου μεγάλωσε, ανακαλώντας μνήμες αλλοτινών καιρών καθώς και τον παιδικό, χαμένο πλέον, έρωτά του που παίρνει ξανά μορφή μέσα σε αυτή τη νοσταλγική περιπλάνηση.
Μέσα από τα εξ ολοκλήρου εξωτερικά γυρίσματα η κάμερα δίνει έμφαση στην αρχιτεκτονική της περιοχής. Παράλληλα, η πρωτότυπη μουσική επένδυση και κυρίως οι χορογραφίες «υφαίνουν» τη δράση της ταινίας. Ένα κολάζ χορογραφημένων εικόνων, δίνουν ζωή σε ιστορικά μνημεία, κτίρια και κομβικά σημεία της συνοικίας. Στη διαδικασία των γυρισμάτων συμμετείχαν 120 επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές καθώς και κάτοικοι της Αγίας Τριάδας ηλικίας 4- 74.
Η συνύπαρξη όλων αυτών των ανθρώπων βασίζεται στο community dance (χορός για την κοινότητα). Ένα είδος χορού που στοχεύει στη δραστηριοποίηση μιας ομάδας για τη δημιουργία ενός επαγγελματικού, καλλιτεχνικού αποτελέσματος μέσα από την κίνηση, την έκφραση και την επαφή τους με την τέχνη του χορού.

Η προβολή της ταινίας στην αίθουσα "Ανδρόγεω" στο Ηράκλειο αυτές τις μέρες.

2 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Πολύ όμορφο...... και κάπως νοσταλγικό μου φάνηκε.

Καλημέρα
:-)

busy bee είπε...

Νοσταλγικό πράγματι, γι`αυτό ίσως το κάνει να είναι ωραίο!:)
Την καλημέρα και από μένα.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails