Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

Λουκέτο σε άλλες τρεις τράπεζες στις ΗΠΑ.


Η Town Community Bank και το Trust of Antioch στο Ιλινόι, η St. Stephen State Bank στο Σεντ Στίβεν της Μινεσότα και Barnes Banking Co στο Κέισβιλ της Γιούτα, χρεοκόπησαν, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή επιχείρηση διασφάλισης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC). Άλλες τράπεζες συμφώνησαν να αναλάβουν τους πελάτες και τις υποχρεώσεις τους.

Η FDIC είχε προειδοποιήσει ότι αναμένεται σημαντικός αριθμός πτωχεύσεων και εφέτος, λόγω των εκτεταμένων ζημιών των τραπεζών από δάνεια συνδεδεμένα με υποθήκες κατοικιών, επιχειρηματικής στέγης κ.λπ.

Η Μπαρνς Μπάνκιν είχε πόρους ύψους περίπου 828 εκατ. δολαρίων. Η Τάουν Κομιούνιτι διέθετε περίπου 70 εκατ. δολάρια σε πόρους. Η Σεντ Στίβεν Στέιτ Μπανγκ είχε περίπου 25 εκατ. δολάρια...Οι πτωχεύσεις θα στοιχίσουν στο ταμείο της FDIC περίπου 296,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας.

Με αυτές που προστέθηκαν την Παρασκευή, οι πτωχεύσεις τραπεζών έφθασαν τις τέσσερις εφέτος και προστίθενται στις 140 τράπεζες που έκλεισαν το 2009, πολλές εξ αυτών λόγω των δανείων που δεν αποπληρώνονταν, συμβάλλοντας στην ύφεση.

Ο αριθμός ήταν ο υψηλότερος από την κρίση των δανείων του 1992, όταν είχαν κλείσει 181 τράπεζες. Το 2008 κατέρρευσαν 25 τράπεζες, ενώ μόλις 3 είχαν κλείσει το 2007.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails