Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

“Παραμάγαζα” των γιατρών έγιναν τα δημόσια νοσοκομεία.


Μεγάλο “φαγοπότι” στο ΕΣΥ!
Μεγάλης έκτασης διαφθορά, σκανδαλώδης προμήθειες, πλαστογραφημένες ιατρικές γνωματεύσεις, διαπιστώνουν για μια ακόμη φορά στην έκθεσή τους για το 2008, οι επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι ελέγχουν νοσοκομεία και στην Κρήτη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι γιατροί λειτουργούν στα νοσοκομεία όχι ως κρατικοί λειτουργοί, αλλά ως ιδιώτες επιχειρηματίες. Σημειώνουν ότι γιατροί χρηματίζονται και στην ουσία έχουν ιδιωτικά ιατρεία μέσα στα νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Ερευνούν ακόμη καταγγελίες για καρδιοχειρουργικά περιστατικά που κατευθύνονται σε ιδιωτικά περιστατικά.

Πανεπιστημιακοί γιατροί με αφορμή τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για το ΠΕΠΑΓΝΗ, λένε ότι όσα συμβαίνουν είναι γνωστά εδώ και χρόνια και αφορούν πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας.... Σημεία και τέρατα για όλα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία με την διαφθορά, τις σκανδαλώδεις προμήθειες, τον χρηματισμό, τις πλαστογραφημένες γνωματεύσεις, την λειτουργία ιδιωιτκών ιατρείων μέσα στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και την διενέργεια ιδιωτικών χειρουργικών επεμβάσεων με υλικό και προσωπικό κρατικών νοσοκομείων, διαπιστώνουν για μια ακόμη φορά οι επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας στην ετήσια έκθεσή τους για το 2008.

Οπως σημειώνουν, γιατροί χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ως ιδιωτική τους επιχείρηση!

Ιδιωτικές επιχειρήσεις μέσα στα νοσοκομεία

Μεταξύ άλλων, ο έλεγχος αφορούσε στην δραστηριότητα ιατρών του ΕΣΥ σε νοσοκομεία αναφορικά με τη λειτουργία από αυτούς, ιδιωτικού ιατρείου εντός του νοσοκομείου και τη διενέργεια χειρουργικών ιδιωτικών επεμβάσεων με υποδομή, εξοπλισμό, υλικό και προσωπικό κρατικών νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Οι διευθυντές έχουν δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα με τη συμπεριφορά τους και την άρνησή τους να συμμορφωθούν με τους κανόνες λειτουργίας των νοσοκομείων τους και τους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου.

Οι ασθενείς που προβαίνουν σε επεμβάσεις σε μεγάλο ποσοστό εισέρχονται στο νοσοκομείο με παραπλανητική διάγνωση αλλοιώνοντας τα ιατρικά στατιστικά δεδομένα.

Οι ασθενείς εισέρχονται στην κλινική από τους ιατρούς μετά από προσωπικό ραντεβού και όχι μέσω των διαδικασιών που ορίζουν οι κανονισμοί του νοσοκομείου.

Υπάρχει πλήρης αναρχία στη διακίνηση και την καταγραφή των ασθενών της κλινικής τους και εξεταζόμενους στα ΤΕΙ από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Τα υλικά των επεμβάσεων διακινούνται στο χώρο των χειρουργείων ανεξέλεγκτα. Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου δεν παρεμβάλλονται και οι ασθενείς υπόκεινται στην αυθαίρετη διακίνηση των υλικών, κινδυνεύοντας από τα ανωτέρω μη ελεγχόμενα υλικά από κρατική υπηρεσία.

Οι ιατροί πργαγματοποιώντας μεγάλο αριθμό επεμβάσεων επιβαρύνουν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και ιδιαίτερα τα χειρουργεία. Χρησιμοποιώντας την υποδομή των χειρουργείων, καταναλώνοντας υλικά κοινής χρήσης και απασχολώντας το προσωπικό του χειρουργείου, εμποδίζονται η γρήγορη εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων ασθενών που χρήζουν άμεσης ιατρικής χειρουργικής αντιμετώπισης και αναμένουν σε λίστες αναμονής.

Ο αριθμός προθέσεων που έχουν διακινηθεί από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου είναι πολύ μικρός σε σχέση με τον αριθμό των επεμβάσεων με χρήση των ανωτέρω προθέσεων.

Οι επιθεωρητές προτείνουν να παρεπεμφθεί η υπόθεση στον εισαγγελέα και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) για έλεγχο οικονομικής κατάρτισης.
patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails