Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών : Εκτιμά άνοδο των αφίξεων το 2010.


Την πρόβλεψη ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2010 θα κλείσει με θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα δημοσιοποίησε η Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΑΤΕΜ) σε ειδική εκδήλωση.

Στην εξαμηνιαία έκθεση ανάλυσης των τουριστικών τάσεων επισημαίνεται, ότι για το 2010 ένα από τα σενάρια που επεξεργάστηκε, κάνει λόγο για αύξηση των τουριστικών αφίξεων στο 8,6%.

Σε απόλυτα νούμερα εκτιμάται ότι το 2010 οι αλλοδαποί τουρίστες θα φτάσουν τα 15,5 εκατομμύρια. Για την επίτευξη αυτού του σεναρίου, η Ακαδημία υποθέτει ότι οι οικονομίες των χωρών προέλευσης του ελληνικού τουρισμού θα καταφέρουν σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις να εξέλθουν από την κρίση και η τιμή του πετρελαίου θα είναι κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι και την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,45.

Πάντως το χειρότερο σενάριο για τη φετινή τουριστική χρονιά κάνει λόγο για αύξηση των αφίξεων στο 1,7% στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου θα είναι κοντά στα 110 δολάρια το βαρέλι και την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να φτάνει στο 1,55.... Στην παρέμβαση του, ο επιστημονικός υπεύθυνος της έκθεσης και πρόεδρος του ΑΤΕΜ Γρηγόρης Θ. Πανίκος στάθηκε στην αδυναμία του ελληνικού κράτους να συλλέξει αξιόπιστα τουριστικά στοιχεία. Τέλος ζήτησε τη συνεργασία των ξενοδόχων (ΞΕΕ) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας προς την κατεύθυνση της συλλογής στοιχείων σε πραγματικό χρόνο.

Το γεγονός αυτό, όπως τονίστηκε, θα δώσει το πλεονέκτημα και στην πολιτική ηγεσία του τουρισμού να κάνει χρήση των εργαλείων μάρκετιγκ όταν αυτό υπαγορεύεται από τα στοιχεία των κρατήσεων που έγκαιρα θα δίδονται στη δημοσιότητα.
patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails