Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

"Είμαι η αντίσταση".




Όποτε υπάρχει αδικία, υπάρχουν άνθρωποι που την πολεμούν με κάθε δυνατό τρόπο.Το έχουμε δει τόσες πολλές φορές ως σήμερα, οι καταπιεσμένοι ξεσηκώνονται. Ο δυνάστης τους αποκαλεί «τρομοκράτες», «σαμποτέρ», «σατανικούς εξτρεμιστές...είναι φυσιολογικό ο καταπιεστής πάντα να λέει ψέμματα για να δικαιολογήσει τις πράξεις και τα εγκλήματά του.
Αυτό που διαφέρει στην περίπτωση της Παλαιστίνης, είναι πως το Ισραηλινό καθεστώς έχει στήσει ένα αποτελεσματικό επικοινωνιακό δίκτυο για να διαστρεβλώει την εικόνα της Παλαιστινιακής αντίστασης και μια μεγάλη μερίδα κόσμου έχει πιστέψει και έχει υιοθετήσει την Ισραηλινή προπαγάνδα....Είναι καθήκον μας να θυμόμαστε και να θυμίζουμε στο κόσμο πως οι αγωνιστές για την ελευθερία της Παλαιστίνης, είναι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες όπως όλοι μας. Αγαπούν την χώρας τους. Αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα για την δικαιοσύνη και την ελευθερία τους. Περίμενουν από τον κόσμο να άρει την κραυγαλέα εις βάρος τους αδικία που έχει συμβεί από το 1948. Περίμενουν από τον κόσμο να καταλάβει γιατί πήραν τα όπλα για να πολεμήσουν μόνοι τους το άδικο.
Τώρα δεν τους νοιάζει πως τους αποκαλούν. Δεν ζητάνε κανενός την άδεια, όπως κάνει και κάθε άλλο αντιστασιακό κίνημα. Πιστεύουν πως ο σκοπός τους θα θριαμβεύσει γιατί είναι ένας σκοπός δίκαιος και ανθρωπιστικός. Εκπληρώνουν μόνο το καθήκον τους να φέρουν μια ώρα αρχύτερα τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη. Έτσι κι εμείς.
(Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες του βίντεο είναι του Παλαιστίνιου Ahmad Mesleh, Palestine)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails