Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Νέα ταινία για τα «εγκλήματα» του Ισραήλ.

Ο Τούρκος σεναριογράφος τηλεοπτικής σειράς που έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση μεταξύ της χώρας του και του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει μια ταινία που θα δείξει περισσότερο τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που έχουν διαπραχθεί από το Ισραήλ.

Δεν μπορέσαμε να δείξουμε παρά μόνο λίγα πράγματα... Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, αναφέρει ο Μπαχαντίρ Οζντέν στην εφημερίδα Vatan.

Η ταινία, που θα βγεί φέτος θα είναι αφιερωμένη στα δεινά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, και «θα δείξει το Ισραήλ όπως είναι, με τα χέρια καλυμμένα με αίμα, χωρίς οίκτο (...) που περιφρονεί όλες τις ανθρώπινες αξίες», πρόσθεσε. «Αυτό που κάνουμε είναι μυθοπλασία (...). Αλλά τι να πούμε για αυτά που κάνουν, τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας; Αυτα είναι η πραγματικότητα», τόνισε...Ο Μπαχαντίρ Οζντέν είναι ο σεναριογράφος της «Κοιλάδας των Λύκων», μια τηλεοπτική σειρά που διηγείται τις περιπέτειες ενός Τούρκου μυστικού πράκτορα. Η σειρά, που μεταδίδεται απο ιδιωτικό κανάλι, είναι πολύ δημοφιλή» στην Τουρκία, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση την έχει χαρακτηρίσει ως «αντισημιτική και αντι-ισραηλινή".

Διπλωματική κρίση ξέσπασε τη Δευτέρα μεταξύ των δύο χωρών, όταν ο Τούρκος πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ κλήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλον.

Για να διαμαρτυρηθεί κατά της τηλεοπτικής σειράς, ο κ. Αγιαλον ανάγκασε τον πρεσβευτή να τον περιμένει πολύ, μετά τον έβαλε να κάτσει σε μια πολύ χαμηλή πολυθρόνα, κάνοντας του φωτογράφους που παρακολουθούσαν μάρτυρες αυτής της ταπεινωτικής σκηνοθεσίας.

Η Τουρκία απείλησε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της, και το Ισραήλ τελικά ζήτησε συγγνώμη επίσημα την Τετάρτη.

Ολα αυτά τέσσερις ημέρες πριν από την επίσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στην Άγκυρα, του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.

Το Ισραήλ «θα πρέπει να πλύνει τα χέρια του από αυτό το αίμα. Αν δεν έχουν το θάρρος να κοιταχτούν στον καθρέφτη, εμείς ξέρουμε πως να τους κρατήσουμε τον καθρέπτη», λέει ο σεναριογράφος.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails