Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Μίσος, απέχθεια, απογοήτευση.


Ένα από τα ισχυρότερα συναισθήματα είναι το μίσος, η καθαρή και πλήρης απέχθεια για κάποιον ή για κάποιους. Συνήθως οι άνθρωποι όχι μόνο διστάζουμε και ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε το μίσος μας αλλά πολλές φορές το αρνούμαστε και το καταπιέζουμε οι ίδιοι μέσα μας αφού μας γεμίζει με αμηχανία και ενοχές. Σήμερα όμως ήθελα να παραδεχτώ ότι έχω πολύ ισχυρά συναισθήματα μίσους. Ανάκατα με το μίσος μου είναι η απέχθεια και η απογοήτευση. Αυτός ο χείμαρρος των αρνητικών συναισθημάτων γεννήθηκε σιγά - σιγά από ημέρες αλλά σήμερα κορυφώθηκε όταν έμαθα για την προκλητική και επιδεικτική κατάληψη του προεδρικού κτηρίου της Αϊτής από τα δοξασμένα (και αιματοβαμμένα) Αμερικάνικά Στρατεύματα. Οι υπεύθυνοι ανθρωποφύλακες των στρατευμάτων ισχυρίζονται φυσικά ότι βρέθηκαν εκεί ‘for security reasons’ (sic) και «του σεϊβ λάϊβς» (sic) !....Τρείς έως επτά χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται αυτή την στιγμή στο έδαφος της Αϊτής και άλλοι πέντε χιλιάδες στα παραπλέοντα (γιατί άραγε;) πλοία του επίσης δοξασμένου Αμερικάνικού Ναυτικού. Το αμετανόητα γεράκια των ΗΠΑ (του Ομπάμα) έστειλαν τα κοράκια τους αφού οσμίστηκαν ευκαιρία εύκολης και ανέξοδης επιβολής. Ο κόσμος όλος στέλνει συνεργεία διάσωσης, εξοπλισμό, φάρμακα, γιατρούς και τρόφιμα αλλά οι ΗΠΑ (του Ομπάμα) στέλνουν στρατό ! Ο πρόεδρος Τσάβες λέει ότι η μικρή και φτωχή Κούβα έστειλε πολύ περισσότερη βοήθεια στην Αϊτή από ότι οι ΗΠΑ της ισχυρής οικονομίας και των τριακοσίων εκατομμυρίων υπηκόων που μολύνουν, καταναλώνουν και σκοτώνουν πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον λαό στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι άψυχοι ράμπο της αυτοκρατορίας ανακάλυψαν ‘θεόσταλτη’ ευκαιρία να επαναλάβουν την κατοχή της χώρας κατά το πρότυπο της κατοχής από τις 28 Ιουλίου του 1915 μέχρι τα μέσα Αυγούστου του 1934 ! Αφού η χρυσή αυτοκρατορία αντιδρά με χυδαιότητα εκμεταλλευόμενη ‘πολιτικά’ και αδίστακτα την δυστυχία και τον ανθρώπινο πόνο οι άνθρωποι που παραμένουν άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη ας αντιδράσουμε με ότι και όπως μπορούμε ας προσπαθήσουμε να μεταλλάξουμε την δίκαιη αηδία και το μίσος μας σε κάτι θετικό.
Αναδημοσίευση από:
http://grsail.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html

4 σχόλια:

grsail είπε...

ευχαριστώ θερμά για την αναδημοσίευση :-)

Πιθανόν να γνωρίζεις ότι η Αϊτή διαθέτει μεγάλα αποθέματα ουρανίου, ιριδίου, φυσικού αερίου, χαλκού και χρυσού !

Επί πλέον υπάρχουν καταγεγραμμένα είκοσι μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου εκ' των οποίων τα πέντε είναι πολύ σημαντικά.

Λέγεται ότι αν τα αποθέματα της Βενεζουέλλας σε πετρέλαιο είναι σαν ένα ποτήρι νερό, της Αϊτής (ανεκμέτάλευτα ακόμη) είναι σαν μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων !

Κάπως έτσι εξηγούνται όλα έ ;


---

www.margueritelaurent.com/pressclips/expose.html

www.margueritelaurent.com/pressclips/expose1.html

www.margueritelaurent.com/pressclips/gas_oil.html

busy bee είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα για τον ορυκτό και μη πλούτο της Αϊτής...αλλά τώρα αντιλαμβάνομαι το γιατί συμβαίνουν "όλα αυτά".
Νάσαι καλά.
Καλημέρα.

xristos είπε...

Αν εσύ έχεις μάθει μόνο να μισεις τότε το πρόβλημα είναι δικό σου. Οι άνθρωποι όμως πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες και ευτυχώς δεν χρειάζονται την άδεια τη δική σου γιά το ποιοί θα τους βοηθήσουν. Αν χρειάζονταν την άδεια τη δική σου από ότι φαίνεται θα τους άφηνες να πεθάνουν.

grsail είπε...

@xristos
... είναι καλύτερα να διαβάζουμε με προσοχή και μόνο αφού κατανοήσουμε αυτό που διαβάσαμε, να σχολιάζουμε ... η αρχή αυτή είναι απλή και ασφαλής διότι μας προστατεύει από γελοιότητες ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails