Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Στην εποχή του ipad!


To ipad είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του τηλεφώνου και του φορητού υπολογιστή. Είναι η συσκευή που αλλάζει θεαματικά την έννοια και τη βιομηχανία της επικοινωνίας. Φανταστείτε ένα μεγάλο iphone με το ίδιο περιβάλλον και φιλοσοφία εργασίας. «Είναι ιδανικό για να βλέπεις βίντεο, να διαβάζεις εφημερίδες, να βλέπεις τις φωτογραφίες σου. Και είναι ένα όνειρο όταν γράφεις με αυτό το πληκτρολόγιο αφής.» Ο Στιβ Τζομπς έγραψε έδειξε το ipad και επέλεξε το δικτυακό τόπο των New York Times. «Είναι ιδανικό για την περιήγηση στο δίκτυο. Αισθάνεσαι ότι έχεις ολόκληρο το site στα χέρια σου.»
Μερικά βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Οθόνη 9.7 ιντσών. Πάχος σχεδόν 1.5 εκατοστά, βάρος 680 γραμμάρια. Σκληρός δίσκος 16 ή 64 GB. Διάρκεια μπαταρίας 10 ώρες (στο βίντεο). Ενσωματωμένη πυξίδα και GPS. Θα είναι ανοιχτό, όπως το iphone, για την ανάπτυξη εφαρμογών. Εκτός από τη χωρητικότητα, η έκδοση θα διαφοροποιείται και ως προς το καθεστώς σύνδεσης. Θα υπάρχει έκδοση με απλή wi-fi σύνδεση και έκδοση με δυνατότητα 3G, δηλαδή θα υποδέχεται SIM κάρτα. Στις ΗΠΑ θα κοστίζει από 429 ως 899 δολάρια. Τα πρώτα μηχανήματα θα βγουν στην αγορά σε δύο μήνες....Αν το ipod άλλαξε την πορεία της μουσικής βιομηχανίας, η νέα συσκευή της Apple έρχεται να επηρεάσει ακόμα και το μεροκάματο απλών υπαλλήλων στην αλυσίδα των πολυμέσων και της επικοινωνίας. Αν εργάζεστε στα μέσα ενημέρωσης, στις εκδόσεις και στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, η βιομηχανία στην οποία απασχολείστε δεν θα είναι ίδια σε μερικά χρόνια. Θέλετε παραδείγματα; Ελάτε.

Εκδόσεις: Είτε πρόκειται για βιβλίο είτε για ενημερωτικά έντυπα, η βιομηχανία ξέρει πλέον πως θα πορευτεί στο μέλλον. Η νέα συσκευή υποστηρίζει την άνετη και λειτουργική ανάγνωση. Το χαρτί τελειώνει. Ούτως ή άλλως αυτό ήταν ορατό για το βιβλίο. Και η Apple ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο.Τώρα, όμως, είναι η προφανής επιλογή για την εφημερίδα και το περιοδικό. Παράδειγμα: κάθε πρωί, ακόμα και χωρίς να το ζητήσετε εσείς, η έκδοση της εφημερίδας σας για ipad κατεβαίνει στο μηχάνημα μέσω της σύνδεσης σας στο internet. Αντίστοιχα το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα περιοδικά. Αν μάλιστα το κόστος χρήσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας γίνει πιο ορθολογικό, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα να πληρώσετε την ανανέωση του περιεχομένου τη στιγμή που ήδη το χρησιμοποιείτε, ας πούμε μέσα στο τρένο. Λεπτομέρειες. Η ουσία είναι πως πλέον υπάρχει η συσκευή που «ενώνει» την εφημερίδα με το βιβλίο και το περιοδικό. Και, επιτέλους, οι εκδοτικές επιχειρήσεις βρήκαν έναν αποτελεσματικό τρόπο να χρεώνουν τους πελάτες τους.

Κινούμενη εικόνα: Είναι πλέον αυτονόητο πως αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο παρακολουθούμε τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό περιεχόμενο. Σε μία αξιοπρεπή οθόνη που, λίαν συντόμως, θα επικοινωνεί με τα νέα μοντέλα των τηλεοράσεων.

Μουσική: Λογικά εδώ δεν θα αλλάξουν πάρα πολλά. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται για τη συσκευή που χρησιμοποιείς για να ακούς μουσική. Σου επιτρέπει, όμως, να τη διαχειρίζεσαι καλύτερα.

Παιχνίδια: Δεν χρειάζεται και συζήτηση, έτσι δεν είναι;
Κείμενο:του Κώστα Γιαννακίδη από protagon.gr
Δείτε και εδώ: http://www.apple.com/ipad/#video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails