Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Παραμένουμε οι πιο απαισιόδοξοι σ’ όλη την Ευρώπη.


Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο:
92% αρνητικό ποσοστό για την κατάσταση στην οικονομία
71% η ζωή τους έχει γίνει χειρότερη λόγω οικονομικών
94% απογοητευμένοι από την παρούσα κατάσταση
65% τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν λαμβάνονται υπόψιν στην ΕΕ

Από τα υψηλότερα αρνητικά ποσοστά της έρευνας του ευρωβαρόμετρου εμφανίζουν οι απαντήσεις των Ελλήνων πολιτών στις ερωτήσεις που τους ετέθησαν στο πλαίσιο της έρευνας του τακτικού ευρωβαρόμετρου το φθινόπωρο του 2009 για την Ελλάδα, που ανακοινώθηκαν χθες. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται παρόμοια με εκείνα του προηγούμενου ευρωβαρόμετρου την άνοιξη του ίδιου χρόνου....Οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται στην έρευνα οι πιο δυσαρεστημένοι του πανευρωπαϊκού δείγματος τόσο για την κατάσταση της εγχώριας οικονομίας στην Ελλάδα όσο και για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας: Για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα καταγράφηκε αρνητικό ποσοστό 92% (έναντι 75% στην Ευρώπη των «27») και για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, στην Ελλάδα 78%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 62%.

Εξίσου έντονη δυσαρέσκεια, όμως, εκφράζεται και για την κατάσταση της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το ελληνικό δείγμα καταγράφει το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό (91%), εκτιμώντας ότι η διεθνής οικονομία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση (Ε.Ε. των «27» 72%).

Στην πλειονότητά τους οι Έλληνες και σε ποσοστό 94% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απογοητευμένοι από την παρούσα κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα, καθώς θεωρούν ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση, με το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ των «27» να φτάνει το 85%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails