Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

"Οι Ελληνες μας εξαπάτησαν επί 10 χρόνια"!


Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα, δεν είναι πιθανόν να αποφασίσει πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά αρνητικές αντιδράσεις των αγορών θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη λήψη τέτοιας απόφασης οποιαδήποτε στιγμή, δήλωσε στο Reuters κυβερνητική πηγή χώρας της ΕΕ.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη σύνοδο τους είχαν ως στόχο να διατηρήσουν την πίεση επί της Ελλάδας, όπως και επί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα και τις ανισορροπίες, ενώ συμφώνησαν ότι θα παρέμβουν με δανειοδότηση ως έσχατη λύση, δήλωσε η πηγή.

"Δεν θα περίμενα τίποτε (συγκεκριμένο ως προς την οικονομική βοήθεια) στο Ecofin της επόμενης εβδομάδας", δήλωσε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομασθεί διότι δεν είναι εξουσιοδοτημένη να κάνει δηλώσεις για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.... "Οι ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα την πίεση επί της Ελλάδας, όπως και επί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ώστε να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν τώρα", δήλωσε η πηγή.

Η απροθυμία να προτείνουν πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας γρήγορα βασίζεται στο γεγονός ότι οι (ευρωπαίοι) ηγέτες αισθάνονται ότι "εξαπατήθηκαν" από την Ελλάδα επί χρόνια με ανακριβή στατιστικά στοιχεία και αθέτηση υποσχέσεων, πρόσθεσε η πηγή.

"Οι Ελληνες μάς εξαπάτησαν επί 10 χρόνια. Γι' αυτό το λόγο κανείς δεν θα σπεύσει γρήγορα με ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας", είπε. "Το μπαλάκι βρίσκεται τώρα στο ελληνικό γήπεδο. Αντιμετωπίζουν διαμαρτυρίες στο εσωτερικό, έχουν παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που οι αγορές, όπως και η Επιτροπή, αντιμετωπίζουν επικριτικά, πρέπει να οικοδομήσουν αξιοπιστία", δήλωσε η πηγή.

"Αλλά εάν οι αγορές αντιδράσουν επιθετικά, εάν οι πιέσεις επί των ελληνικών ομολόγων γίνουν τεράστιες, τότε μπορεί να γίνουν γρήγορες ενέργειες. Το έναυσμα για πιθανή οικονομική βοήθεια θα είναι η αντίδραση της αγοράς, και κατά πόσο αυτή θα αυξήσει τον κίνδυνο για χρεοκοπία της Ελλάδας". "Εάν υπάρξει κάτι, αυτό θα είναι πιστώσεις. Αλλά επί του παρόντος το μήνυμα είναι ότι η πραγματική οικονομική βοήθεια είναι η έσχατη λύση".
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails