Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Taste of Greece - Γεύσεις Ελλάδας".


Από τo Φεβρουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2010, 39 φημισμένα βρετανικά εστιατόρια, θα "ντυθούν" στα γαλανόλευκα και θα φιλοξενήσουν στο χώρο τους τη δράση "Taste of Greece- Γεύσεις Ελλάδας στη Μ. Βρετανία", προσκαλώντας τους Βρετανούς να δοκιμάσουν πρωτότυπες ελληνικές συνταγές, ελληνικά κρασιά αλλά και κοκτέιλ.

Πρόκειται για μια πρόσθετη πρωτοβουλία του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο, για τη δυναμική προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία και για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στη χώρα μας, τη φετινή χρονιά.

Tα εγκαίνια της δράσης "Taste of Greece - Γεύσεις Ελλάδας στη Μ. Βρετανία" πραγματοποιήθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου 2010, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, με μια ημερίδα αφιερωμένη στην ελληνική διατροφή.... Περισσότεροι από 150 γνωστοί Βρετανοί Chefs (αρχιμάγειρες) και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια έκθεση φωτογραφίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσία τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία "Taste of Greece" από τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας, Σοφία Παναγιωτάκη.

Τις εντυπώσεις των ειδικών κέρδισαν οι γαστριμαργικές δημιουργίες του Χριστόφορου Πέσκια και οι γλυκές αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν σύγχρονες συνταγές, εμπνευσμένες από αυθεντικά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα (μαστίχα Χίου, κρόκο Κοζάνης, ελληνικό γιαούρτι, φέτα και μέλι).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν και οι πρωτότυπες γεύσεις των ποτών Μastic Spa, Baklava Martini, Θεσσαλονίκη Perfect Blend, τα οποία προετοίμασε ο βραβευμένος με τον τίτλο του "καλύτερου μπάρμαν στον κόσμο", Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, αποδεικνύοντας στους Βρετανούς ότι τα ελληνικά προϊόντα προσφέρονται επίσης για την παρασκευή μοναδικών κοκτέιλ.

Τέλος, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιχνίδια γνώσεων, με ερωτήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς και το γαστρονομικό τουρισμό και να κερδίσουν ταξίδια στην Ελλάδα.

Οι διαγωνισμοί θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα 39 εστιατόρια, τα οποία θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους, πληροφοριακό υλικό για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και την ελληνική γαστρονομία.
ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Οι Βρετανοί είναι τσιφούτηδες. Πρέπει να τους πείσεις ότι αξίζει να πληρώσουν κάτι παραπάνω για κάτι που είναι καλύτερο. Κάτα παραπάνω, όμως. Όχι τα διπλάσια.
Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε οι Ιταλοί κι οι Ισπανοί τα δικά τους παλιόλαδα, ενώ το δικό μας λάδι να μην υπάρχει στην Ολλανδία!
Παραγωγοί και υπουργείο πρέπει να χαράξουν κοινή πολιτική. Αλλιώς είναι μια ακόμη ευκαιρία να περάσουν οι "ημέτεροι" ζωή και κότα στο Λονδίνο!
Όπως τόσες και τόσες φορές...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails